Nesling -Met ingang van 2024- Platinum Sun and Shade schaduw doeken.

Één van de oudste merken op de markt en qua kleur één van de meest gewilde producten. De range qua afmetingen blijft een beetje achter bij de nieuwere merken die handig op dit fenomeen inspelen door ook afmetingen te leveren die minder gangbaar zijn. Nesling gebruikt over het algemeen voor de waterdoorlatende schaduwdoeken 285 gr/m2 HDPE doek en 316 kwaliteit driehoeksbeugels op de hoeken. De waterafstotende schaduwdoeken zijn gemaakt van 220 gr/m2 polyesterdoek met een waterafstotende PU coating. Deze coating is nauwelijks zichtbaar. Nesling levert ook rolgordijnen voor buiten, harmonicadoeken, balkondoeken en zelfs aluminium pergola’s voor de harmonicadoeken. Platinum, gevestigd in Breda is één van de grotere leveranciers van parasols. Nesling heeft een streng maar eerlijk beleid ten aanzien van garanties en een grote voorraadpositie. Bij Nesling/Platinum sun and shade schaduwdoeken zal je niet snel misgrijpen. Ook zijn de kleuren al zeer lang in het assortiment dus als je later iets wilt bijkopen ben je bij Nesling/Platinum aan het goede adres. De garantie is 5 jaar op waterdoorlatende en 3 jaar op waterafstotende doeken. Kortom een vertrouwde keuze.

Sunfighters. Ook een Nederlands merk gevestigd in Doetinchem. Gebruikt voor de waterdoorlatende doeken momenteel een HDPE doek van 320 gr/m2. Voor de waterafstotende doeken is het een gecoate polyester van 200 gr/m2. Sunfighters biedt ook 5 jaar garantie maar op beide soorten doeken. Innovatieve maatvoeringen waaronder voor dit jaar een vierkant doek van 4,2 x 4,2 om het gat tussen de veelgebruikte 3,6 x 3,6 en 5×5 meter doeken op te vullen. Wat ons betreft een welkome aanvulling! Sunfighters biedt ook harmonicadoeken aan de zogenaamde Sunfighter “wavesails” maar geen rolgordijnen en/of balkondoeken. De kleuren zijn basic. De verpakking en de gehele uitstraling van het merk is minder luxe dan van Nesling/Platinum Sun and Shade en of Shadow Comfort, maar het zijn prima doeken voor een goede kwaliteit/prijs verhouding.

sunfighter schaduwdoek 320 gram

Shadow Comfort. Ook een Nederlands merk gevestigd te Someren Noord Brabant. Shadow Comfort timmert hard aan de weg met de eigen ontwikkeling van HDPE schaduwdoeken maar ook harmonicadoeken en buitengordijnen van HDPE, rolgordijnen en met ingang van 2024 ook vouwgordijnen van HDPE! Shadow Comfort levert de meeste variaties in kleuren en afmetingen en net als de andere besproken merken ook maatwerk afmetingen dus als je maat er niet direct bij zit is ook maatwerk vaak mogelijk. De HDPE stoffen die Shadow Comfort gebruikt verschillen van gewicht per kleur. Zo zijn er stoffen van 250 gr/m2 (dessert storm/cool grey/moonstone green/country blue) 280 gr/m2 voor de Japanese Brown, de Deep Grey en de Neutral sand en zelfs 300 gr/m2 voor de Classic Black en Duo Color Black. De garantieperiode op Shadow Comfort doeken is wettelijk 2 jaar.

Maanta outdoors is een kwalitatief hoogstaand merk schaduwdoeken uit Italië. Zonnedoeken.nl is de officiële partner van Maanta in de Benelux. Dit merk levert naast waterdoorlatende doeken ook waterafstotende doeken en een range aan zeer hoogwaardig bevestigings materiaal. Naast schaduwdoeken zijn er gepoedercoate palen te verkrijgen en zelfs verlichting van IP66 kwaliteit. Maanta levert ook begeleide rolgordijnen voor buiten en andere slimme accessoires. Het bijzondere aan Maanta is dat ze echt heel erg gefocust zijn op kwaliteit. Dat zie je met name terug in de details. Voor de waterdoorlatende doeken wordt een HDPE gebruikt van 320 gr/m2 en voor de waterafstotende doeken een purishade (merk polyster) van 270 gr/m2. Maanta levert ook radiaal gesneden doeken. Dat zijn doeken die qua maat en vorm door de computer worden omgerekend tot snijvlakken waardoor een betere verdeling van de krachten in het doek kan plaatsvinden. Tot nu boden alleen de echt heel dure merken deze productiemethode aan. De RVS hoeken waarin de zoombanden samenkomen zijn verstelbaar waardoor ook hierdoor het zeil beter valt te “trimmen”. De officiële garantietermijn van Maanta outdoors is 4 jaar. Het enige nadeel van het merk is dat de voorraad in Italië wordt aangehouden zodat de levertijd wat langer is dan bij de Nederlandse merken. Bij zonnedoeken.nl kunt u terecht voor een uitstekende begeleiding van uw order.

maanta outdoors