Bijzonder populair in Nederlandse tuinen zijn de zogenaamde PERGOLA’S. U kent ze wel, vaak houten constructies, decoratief begroeid met -klim-planten die een bepaalde sfeer in de tuin oproepen van strakke lijnen of juist rustiek belegd met liggers voor een meer landelijke stijl. Een fijne plek om te zitten doordat de palen alleen al een gevoel van beschutting en geborgenheid oproepen.

Juist omdat het een fijne plek is om te verblijven is de zon vaak een spelbreker omdat de palen zelf vrijwel geen schaduw bieden en de begroeiing er vaak jaren over doet om tot een weelderig dichtbegroeid bladerdak te komen dat ook voldoende schaduw biedt. Het lijkt dan zo simpel -de palen staan er immers al- om er een vorm van zonwering te creëren die gebruik maakt van de bestaande constructie.

Onze lijn harmonicadoeken is uiteraard zeer geschikt voor dit doel omdat het naast zonwering ook een hele flexibele oplossing biedt. Het doek is namelijk zeer snel te openen en te sluiten waardoor op elke moment aan de behoefte an zon of juist schaduw kan worden voldaan. Anders dan strakke schaduwdoeken die veelal een semi permanente oplossing zijn omdat je een zonnedoek nu eenmaal niet per dag gaat ophangen en/of verwijderen.

maatwerk harmonicadoeken

Maar wat als je strakke lijnen nu juist mooi vindt? En niet zo gecharmeerd bent van het glooiende welvende harmonicadoek principe? Kan strak niet in de pergola? Ook dan zijn er mogelijkheden voor mensen die van schaduw houden al zijn deze oplossingen vaak niet zo flexibel als het eerder genoemde harmonicadoek.

Ook dan zijn er mogelijkheden al moet je dan wel wat verder kijken dan de standaard verkrijgbare oplossingen.