Doorbraak in waterdichte harmonicadoeken!

Waterdicht is nu ook echt waterdicht!

Revolutionaire ontwikkelingen in stoffen en constructie laten uw wens in vervulling gaan.

En mogelijk in een reguliere pergola die gewoon waterpas staat!

Eigenlijk was het tot voor kort niet mogelijk om een reguliere pergola te voorzien van een waterafstotend harmonicadoek. De reden is dat de gebruikte stoffen vrij dun zijn en een grote mate van afschot nodig hebben om het water weg te laten lopen. 20-30 cm per meter was het advies. Doe je dat niet dan bestaat de mogelijkheid dat er waterzakken ontstaan die steeds groter worden en dus steeds zwaarder en uiteindelijk het harmonicadoek of de staaldraden waaraan het gemonteerd is verwoesten.

De oplossing ligt in een nieuw ontwikkeld doek in eigen beheer van zonnedoeken.nl. Het wordt verkocht onder de merknaam “Breathe” de nieuwe luxe lijn producten van Tendenz-outdoors het bedrijf achter de websites zonnedoeken.nl en verandazeilen.nu

Veel mensen willen het liefst een waterdicht harmonicadoek omdat de pergola hen dan de mogelijkheid biedt om met een klein buitje ook nog buiten te blijven. Nederland kent veel van van die “spetter-buitjes” zonder dat het echt doorzet in de zomer. Ook is het fijn als je niet voor iedere druppel met de stoel-, of bankkussens hoeft te gaan lopen slepen maar ze gewoon kunt laten liggen. Bedenk wel dat de regen vaak niet loodrecht naar beneden komt.

Wat is het verschil met de oude zogenaamd “waterdichte” harmonicadoeken en de nieuwe lijn harmonicadoeken van Breathe?

Allereerst is er de stof. De stof die gebruikt wordt is geen stof meer in de oude betekenis maar een Vinyl/PVC die zodanig is bewerkt met een stof-reliëf en stof-structuur zodat het levensecht lijkt of het een luxe buitenstof betreft. Dit is echt een nieuwe ontwikkeling waar we nu al van kunnen profiteren! De PVC is aan beide zijden gekleurd met een inktjet lak die de echte stofkleuren niet van echt te onderscheiden benaderd. Het is voorts een stevige stof van 360 gr per m2 en brandveilig wat ook voor de horeca goed nieuws is want de oude Polyester doeken waren dat niet en dus niet te gebruiken op openbare plaatsen.

Waterafstotende harmonicadoeken nu ook voor normale pergola’s verkrijgbaar!

Waterafstotend harmonicadoek: doordat er gebruik is gemaakt van PVC dat sterk op doek lijkt kan het water goed weglopen. Er zijn ook geen opstaande randen aan de zijdes en alles wordt hoogfrequent gelast zodat er geen gaatjes in het doek worden geprikt met de naald van de machine. De buizen zijn extra sterk en hangen niet door zodat er geen waterzakken kunnen ontstaan. Dit doek is ook op rails verkrijgbaar tot een breedte van +/- 350 cm. Maximale maten 400 x 600 cm.

Dan is er de constructie. Voor de constructie van de doeken worden stevige baleinen gebruikt die de harmonicadoeken ook over grotere breedtes goed ondersteunen. De harmonicadoeken hangen hierdoor niet meer door maar geven een mooi recht beeld wat er voor zorgt dat het water er ook veel beter af kan lopen. Samen met stevige 3 mm RVS staaldraden met aangeperste bussen en dito RVS spanners ontstaat een stevig geheel.

De verwerking is uniek voor harmonicadoeken. De Breathe harmonicadoeken worden namelijk niet gestikt met een naaimachine maar Hoogfrequent gelast. Stikken geeft ontelbaar veel kleine gaatjes in een doek die gaan lekken. Juist op plaatsen waar je dat niet wilt. Dat kan enigszins voorkomen worden door de stiknaden ook te tapen maar dat is arbeid technisch heel intensief en dermate duur dat het niet op standaard harmonicadoeken wordt toegepast. Lassen is 100% waterdicht en supersterk. Het geeft bovendien een mooi clean doek met een strak uiterlijk.

De claim is met deze waterdichte harmonicadoeken dat een afschot van slechts enkele cm’s per strekkende meter voldoende is om het water goed weg te laten lopen.

Dit opent een zee aan mogelijkheden waardoor ook u voortaan van een waterdichte plek in de tuin kunt genieten. Vooralsnog zijn deze doeken alleen als maatwerk doek verkrijgbaar. Grotere breedtes en lengtes dus ook mogelijk, mooiere aansluiting bij een bestaande pergola.

Vlambestendig; goed nieuws voor de horeca want dit doek is vlambestendig en voldoet aan de richtlijnen voor FR (flame resistant) materialen.

Wij bellen u terug. Maak hier uw terugbel afspraak.

Terugbelafspraak maken

Vraag direct een vrijblijvende offerteaanvraag op

Vrijblijvende offerte aanvraag maatwerk

Maak direct een afspraak voor uw locatie en situatie.

Direct online een afspraak plannen