serre zonwering

Meer foto’s

In Nederland zijn er duizenden mensen met een serre/overkapping die het effect van een warme zomerzon op het dak hebben onderschat bij de aanschaf en waarvan de hitte ontwikkeling het gebruik van de serre ernstig belemmert en zelfs als negatief wordt ervaren. Immers de warmteontwikkeling in huis wordt er vaak ook nog eens door versterkt. Zelfs met zogenaamde “warmte werende” beplating of duur glas is het effect van een hete zon in de meeste gevallen niet tegen te gaan.

Vaak blijkt ook dat de traditionele zonweringen voor serres en overkappingen, lichtstraten en glaskoepels een enorme investering vergen waarbij bedragen van 3000-5000 geen uitzondering zijn.

Met onze zeer eenvoudige oplossing van een doek op de serre hebben we al vele tientallen gezinnen een enorm plezier gedaan! Alle bekende vooroordelen van beschadiging van het glas door schuren of moeilijk schoon te houden doen zich in de praktijk niet voor. Doordat deze vorm van zonwering zich aan de buitenzijde bevindt is het zeer effectief want er vindt dus geen warmte ontwikkeling plaats tussen het glas en de zonwering zelf! 

Het is ook nog eens een van de meest voordelige manieren om schaduw te creëren en de hoge temperaturen in de overkapping tegen te gaan. Bijkomend voordeel is dat het zeer makkelijk aan te brengen is en dat het doorzicht bijzonder goed te noemen is. Met andere woorden je kijkt er zeer goed doorheen en het neemt zeker niet alle licht weg uit de serre of overkapping!

Kleven er dan helemaal geen nadelen aan zul je zeggen? Dat willen we niet beweren.  Je plaatst het doek als de zomer echt begint en haalt het einde van de zomer weer weg als de ergste hitte voorbij is. Je zult er daarna een plekje voor moeten zien te vinden. Het betreft verder altijd maatwerk en er is dus sprake van een levertijd van enkele weken. Maar je zult er vele tientallen jaren plezier van hebben!

Kortom een ideale en relatief voordelige manier om iets aan de hitte in de serre te doen!

Als extra accessoires bieden we aan:

  • Een caravanrail in Ral kleuren 7016 en 9001 (donkergrijs en crème wit) a 12,50 per strekkende meter
  • Een RVS buis van 18 mm doorsnede die mooi in de onderste open zoom past en het geheel mooi strak op zijn plaats houdt. Kost 17,50 per strekkende meter.
  • Verder allerhande klein montagemateriaal om ook in uw situatie tot een mooi en strak resultaat te komen!