Rolgordijnen voor buiten

De Nesling rolgordijnen voor buiten zijn gemaakt van 280 gr/m2 HDPE doek wat ook voor de waterdoorlatende doeken en harmonicadoeken wordt gebruikt. De rolgordijnen zijn op verschillende manieren te monteren en desgewenst door ons in te korten op de maat die je exact nodig hebt. Dit is geen karweitje wat je zelf wilt doen omdat het doek ook opnieuw moet worden afgesneden en worden omzoomd van boven naar beneden iets wat op een huishoud naaimachine niet kan.  Ook voor het zagen van de aluminium onderdelen heb je speciaal gereedschap nodig.

De hoogte van de rolgordijnen is begrensd op 240 cm omdat anders de rol te groot zou worden als het doek is opgerold. Dit is ook de maximale maat bij maatwerk (250 cm om precies te zijn)

De rolgordijnen zijn aan de onderzijde voorzien van een aluminium roede waarin twee haakjes zijn bevestigd waarmee je het rolgordijn aan de vloer kunt vastzetten. het is bedoeld voor “ruiswind” zodat de rolgordijnen strak blijven hangen maar niet voor harde wind.

Zie ook ons montagefilmpje hoe je een rolgordijn precies monteert.

Door |2015-04-07T13:35:35+00:00april 7th, 2015|Reacties uitgeschakeld voor Rolgordijnen voor buiten

Waterdoorlatend schaduwdoek

De Nesling waterdoorlatende doeken zijn gemaakt van 280 gr/m2 HDPE oftewel High Density Polyethyleen. Het is in de basis dezelfde heldere kunststof als waar de bekende limonadeflessen van zijn gemaakt. Alleen is aan deze stof een UV degradatieremmer toegevoegd en een kleurstof of het doek is een mix van verschillende kleuren die van een afstand een bepaald kleurbeeld geven. Het type doek is een technisch breisel (het doek wordt niet geweven maar geknoopt) dat veel in kassen wordt toegepast.

Schermafbeelding 2015-04-04 om 21.34.10

Het geeft namelijk schaduw in verschillende gradaties al naar gelang de dichtheid en kleur van het doek.

De UV-A en UV-B factor van de doeken is onafhankelijk  getest door TNO en bedraagt 90-95% afhankelijk van de kleur van het doek. Alleen een geweven doek -zoals onze waterafstotende doeken- bieden meer bescherming.

P1060587

Fabricage:
Polyethyleen wordt gemaakt door polymerisatie van Etheen. Etheen is een product van Nafta een aardolie derivaat. Polyethyleen wordt in twee verschillende fabricageprocessen gemaakt:

Hogedichtheidspolyethyleen (HDPE of PE-HD) wordt gemaakt bij lage druk (!) met behulp van een katalysator

Lagedichtheidspolyethyleen (LDPE of PE-LD) wordt bij hoge druk (!) gemaakt zo’n 200 MPa = 2000 bar.

Een verkoper die u verteld dat HDPE beter is omdat het onder hoge druk wordt gemaakt weet dus niet waar hij/zij het over heeft! De verwarring is echter verklaarbaar.

Veiligheid:
HDPE kan worden belast tot een temparatuur van 90 graden celsius kortstondig tot 10 graden meer. Het zal bij onvolledige verbranding koolmonoxide gassen af kunnen geven omdat het voor een belangrijk deel uit koolstof en water bestaat. Gebruik binnenshuis van de standaard doeken is dus ook niet aan te raden en zelfs gevaarlijk bij afgesloten ruimtes!

Speciaal voor verwerking binnenshuis en op beurzen etc. zijn brandbestendige doeken verkrijgbaar waar wij u op verzoek ook mee kunnen helpen.

Milieuaspecten:
Bij volledige verbranding in een afvalverbrandingsinstallatie ontstaan daaruit alleen de niet-giftige stoffen koolstofdioxide en water. Het verbranden van polyetheen levert dan ook geen direct gevaar op voor mens en milieu. Het is wel zeer moeilijk biologisch afbreekbaar en daarom is het belangrijk om een afgedankt doek of delen daarvan niet in de natuur te laten maar in te leveren via de huisvuilverbranding.

Kwaliteiten:
Polyethyleen neemt slechts zeer gering water op (< 0,02%) en is dus rot en schimmelvrij. Het is ijzersterk en scheurt bijna niet verder. De kwaliteit wordt verder uitgedrukt in gram per m2 of ounce per yard. De Nesling doeken zijn gemaakt van 280 gram/m2 wat een ideale mix is gebleken van elasticiteit, rekbaarheid, schaduwwerking en gewicht. Meer is niet nodig en zou uitsluitend kostenverhogend werken. Minder is niet aan te raden!
De kwaliteit van een doek wordt verder voornamelijk bepaald door de manier van verwerking. Welk garen is er gebruikt, zijn de naden dubbel of zelfs driedubbel gestikt etc. Door gebruik te maken van gelaste RVS beugels op de hoeken wordt de kracht beter verdeeld in het doek omdat het wordt doorgegeven door middel van een sterke nylonband. Een aangebracht zeiloog heeft deze trekkracht veel minder.

Voordelen:
Doordat de doeken transparant zijn van structuur laten ze ook de warme lucht van onder het doek beter door dan een waterafstotend doek. Ze vangen de piekbelasting in windkracht beter op waardoor ze beter geschikt zijn voor winderige plaatsen zoals hoge dakterrassen, aan zee, etc. De doeken zijn licht van gewicht en zullen na installatie na enige tijd mooi gladtrekken.

Schaduwwerking:
De waterdoorlatende doeken bieden afhankelijk van de kleur en de dichtheid 90-98% schaduwwerking/bescherming tegen schadelijke zonnestraling (UV-A-B) bedraagt 90-95% Hoe donkerder de kleur hoe hoger de schaduwwerking. Ze zijn allen geschikt voor toepassing op kinderdagverblijven, verzorgingstehuizen etc. en mogen de classificatie SPF50+ dragen. (Sun Protection Factor) ook wel bekend van de zonnebrand producten.

Schoonmaken:
Gebruik liever geen groene zeep om doeken te reinigen. Groene zeep reinigt wel maar laat een vettige laag achter die ervoor zal zorgen dat het doek hierna sneller vuil wordt. Dit proces herhaalt zich steeds sneller uiteraard. Gebruik liever het door ons aangeboden IOSSO reinigingsmiddel wat bovendien 100% biologisch afbreekbaar is. In combinatie met de hogedrukspuit (geen hoge druk toepassen bij waterafstotende doeken!!) verkrijgt u een 100% schoon doek ook nog na jaren.

Let op:
Voor maatwerk doeken gebruiken wij andere materialen dan hierboven omschreven. De kleur kan licht afwijken en de dichtheid is vaak hoger zodat grotere constructies mogelijk zijn.

Door |2017-03-17T13:16:37+00:00maart 29th, 2015||Reacties uitgeschakeld voor Waterdoorlatend schaduwdoek

Waterafstotend schaduwdoek

Het door ons gebruikte materiaal is een polyester doek zoals dat zijn waarde bewezen heeft in de scheepvaart. Het is geweven niet geknoopt en is gecoat met de gepatenteerde stof “teflon” van fabrikant DuPont.  Hierdoor parelt het water als het ware van het doek. Het doek is niet transparant en biedt daardoor een hogere bescherming tegen de schadelijke UV-A en UV-B straling van de zon. De details verraden een lange ervaring in de productie van schaduwdoeken voor op het terras want zelfs gecoat is de kleur van het doek een beide zijden gelijk wat zich uit in zomen die dezelfde kleur hebben!

P1100023

Alle genoemde aspecten voor wat betreft kwaliteit zoals genoemd bij het waterdoorlatende materiaal zijn verder van toepassing zoals verwerking , kwaliteit van de garens, afwerking etc.

Door |2017-03-17T13:16:37+00:00november 27th, 2012||0 Reacties

RVS materialen

Dit zijn de maten van het bevestigingsmateriaal:

Een keilbout met oog steekt 3 cm uit de muur

m8 keilhuls
Een bout met oog steekt 3 centimeter uit het hout,

bout met oog voor paal
Een karabijnhaak heeft een binnenlengte van 7 cm

karabijnhaak-1
Een plaat met oog (4 schroevenplaat) steekt 4 cm uit ,

plaat met oog
Een spanner M8 (kleine versie heeft een minimale lengte van 18 cm (maximaal 27 cm)

m8 spanmoer
Een spanner M10 heeft een minimum lengte van 25 cm en
een maximale lengte van 36 cm.

M10 spanmoer
Ketting is verkrijgbaar in lengtes van 200 cm

kettingschalm

Tip: om de exacte maat te kunnen bepalen voor uw doek is het een goed idee om eerst de palen en de bevestiging materialen te monteren !

 

 

Door |2017-03-17T13:16:37+00:00november 27th, 2012|, |0 Reacties

Maten van de complete pergolasets

Stand Alone

Pergolaset Stand Alone Model A

ZOZ voor specificaties
Model A Stand Alone

Pergolaset Stand Alone Model B

ZOZ voor specificaties
Model B Stand Alone

Wall 1

Pergolaset Wall 1 Model A

ZOZ voor specificaties
Model A Wall 1

Pergolaset Wall 1 Model B

ZOZ voor specificaties
Model B Wall 1

Wall 2

Pergolaset Wall 2 Model A

ZOZ voor specificaties
Model A Wall 2

Pergolaset Wall 2 Model B

ZOZ voor specificaties
Model B Wall 2
Door |2017-03-17T13:16:37+00:00november 27th, 2012|, |Reacties uitgeschakeld voor Maten van de complete pergolasets

Alles over de bezorging

Wij bezorgen met DPD. Indien uw bestelling voor 12.00 uur is geplaatst en betaald bieden wij dezelfde dag uw pakket nog aan. Dat betekend dat binnen de afspraken die we met DPD voeren dat een pakket met een zekerheid van 95% de volgende werkdag wordt aangeboden. DPD bezorgd niet op zaterdag.

Alle producten in deze webwinkel zijn op voorraad met uitzondering van maatwerk producten.

Voor rolgordijnen van 200 cm en langer en de complete pergolasets gelden andere condities evenals vervoer naar het buitenland.

Voor Belgie hanteren wij een levertijd van twee werkdagen na betaling van de order. Belgische Nationale feestdagen zijn van toepassing.

Door |2015-04-03T19:37:21+00:00november 27th, 2012||Reacties uitgeschakeld voor Alles over de bezorging

Maatwerk doeken

Schaduwdoeken op maat

Wij hebben een ruime ervaring in de productie van schaduwdoeken op maat en leveren al sinds 2002 de hoogste kwaliteit.
Het is ons streven om tot 100% tevreden klanten te komen en bieden u daarom deze informatie aan met betrekking tot maatwerk producten.

Omdat wij op afstand werken, dient dit document ervoor om u een juiste keuze te kunnen laten maken.
Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen via 06-14603882.

U kunt kiezen voor de volgende producten, maar leest u svp ook onze algemene aandachtspunten.

Algemene aandachtspunten
Harmonicadoeken op maat
Zonnedoeken waterafstotend op maat
Zonnedoeken waterdoorlatend op maat
Rolgordijnen op maat
Hoe verloopt het proces van aanschaf?

Algemene aandachtspunten

Maatvoering van een doek op maat
Taillering van het doek
Bevestigingsmogelijkheden van de doeken

Door middel van het maatwerk formulier op onze site maken wij het liefst alle gegevens compleet die wij nodig hebben voor een zorgvuldige uitvoer van uw opdracht. Doen wij dit niet dan komen er onherroepelijk hiaten in de gegevens naar boven die later in het proces meer tijd kosten en kans geven op fouten. Maatvoering:

Een doek op maat is geen exacte wetenschap! Soms krijgen we aanvragen in mm’s nauwkeurig maar het is ouderwets handwerk en vakmanschap en de aard van het materiaal zorgt ervoor dat er altijd wat rek optreedt na verloop van tijd.

De maat van het doek zelf wordt uitgedrukt in cm’s van uiterste punt driehoeksbeugel tot uiterste punt driehoeksbeugel.

Hou verder altijd rekening met het benodigde bevestigingsmateriaal:

Hou bij het bepalen van de juiste lengtes altijd rekening met het bevestigingsmateriaal. Het doek is het mooist als het strak wordt gespannen.

Dit zijn de maten van het bevestigingsmateriaal:

Een keilbout met oog steekt 3 cm uit de muur

m8 keilhuls
Een bout met oog steekt 3 centimeter uit het hout,

bout met oog voor paal
Een karabijnhaak heeft een binnenlengte van 7 cm

karabijnhaak-1
Een plaat met oog (4 schroevenplaat) steekt 4 cm uit ,

plaat met oog
Een spanner M8 (kleine versie heeft een minimale lengte van 18 cm (maximaal 27 cm)

m8 spanmoer
Een spanner M10 heeft een minimum lengte van 25 cm en
een maximale lengte van 36 cm.

M10 spanmoer
Ketting is verkrijgbaar in lengtes van 200 cm

kettingschalm

Tip: om de exacte maat te kunnen bepalen is het een goed idee om eerst de palen en de bevestiging materialen te monteren !

Neem vervolgens een niet elastisch koord en verbindt dat met alle spanners en eventueel karabijn haken etc.  Markeer het koord op de plaatsen waar het koord het RVS raakt en je hebt de exacte maat!

Bijkomend voordeel is dat  je ziet en ervaart (!) hoe hoog het doek komt te hangen -vooral bij niet horizontale plaatsing nuttig en leuk om te zien-  en wat de schaduwwerking wordt doordat het koord een schaduw werpt (op een zonnige dag uiteraard:–)) op verschillende momenten van de dag.

Taillering van het doek

Veel vragen krijgen wij over de taillering van de doeken; de ronde lijnen van de zomen zoals u op de afbeelding hiernaast goed kunt zien.

schaduwdoek_rechthoek

Het werkt als volgt: Als doeken niet getailleerd worden dan bestaat het gevaar dat de doeken -zelfs bij sterk aanspannen van de hoeken- op de zijden slap blijven hangen of dat er zich juist in het midden van het doek een slapte ontstaat door het eigen gewicht van het doek. Des te groter het doek des te groter de taillering moet zijn. Dit gaat ten koste van de schaduw maar is dus noodzakelijk om het doek strak op te kunnen hangen!

Het “testen” van een groot doek (8 x 6 meter) of er voldoende taillering is aangebracht. Zo kwamen we er ervaringsgewijs achter dat er een maximum is aan de grootte van een doek. Door het eigen gewicht van het doek gaat een doek in het midden anders doorhangen. Deze afmetingen verschillen per soort doek.

110_0391

Bevestigingsmogelijkheden van het doek

De RVS driehoeksbeugels die wij gebruiken worden met een sterke nylon band in het doek gezet, de krachten worden zo optimaal doorgegeven aan het doek in alle richtingen ook de randen.

P1060586

Een doek kan ook met zeilogen worden afgewerkt.
In dat geval kan het doek niet al te strak worden opgespannen. Er hoeft dan ook minder of geen taillering te worden aangebracht waardoor het doek bijvoorbeeld strak langs de gevel of de houtconstructie kan lopen.
Het nuttige schaduwoppervlak wordt zo groter.

P1010861

Een derde bevestigingsmogelijkheid is het gebruik van zogenaamde Tonax knopen, de moderne variant van de aloude “tourniquet” sluiting die je een halve slag moest draaien.

Thonax2images

Het grote voordeel van deze sluiting is dat de basisplaat pas gemonteerd wordt wanneer het doek wordt geplaatst. Dat betekend dat de knopen exact aansluiten op de basis platen en het doek dus altijd mooi strak gespannen kan worden. Ideaal als oplossing voor zonwering voor ramen en deuren en/of onder een terrasoverkapping!

Speciaal op maat gemaakt bevestigingsmaterialen kunnen we ook leveren, vraag er naar!

Harmonicadoeken

Doordat Harmonicadoeken een lus vormen indien ze naar een zijde zijn geschoven, worden harmonicadoeken geproduceerd van waterdoorlatend materiaal. Dit voorkomt “waterzakken” die het doek zouden ruïneren.

pergola2

Zelf monteren is kinderspel! Alles wat u nodig heeft wordt meegeleverd. Koord, katrolset, kikker, rvs kabels etc.

Montage instructiefilmpje harmonicadoeken: http://youtu.be/wu-bWiKRaxI

Zonnedoeken waterafstotend op maat

Waterafstotende doeken hebben als grote voordeel dat ze waterafstotend zijn en dat u en uw spullen er dus droog onder blijven. Het zijn polyester doeken gecoat met een Teflon laag van Dupont in de hoogste kwaliteit. Rot-, en schimmelvrij en goed te reinigen met een sopje van lauwwarm water. Deze doeken hebben een hoger eigen gewicht dan de transparante waterdoorlatende doeken en kunnen daarom minder groot worden uitgevoerd. Verder laten deze doeken geen wind door en zijn ze dus gevoeliger voor harde wind en daarom een minder goede keuze als het om een hooggelegen dakterras gaat of een vakantiehuis aan zee! Ook kan het zijn dat er zich aan de onderzijde condens vormt in de ochtend door de dauw en dat uw –houten- meubels daarom toch druppels ontvangen!

Waterafstotend doek: http://youtu.be/JKGhbgN1AQ8

Zonnedoeken waterdoorlatend op maat

Deze doeken zijn gemaakt van 280 grams Polyethyleen afgekort PET en gefabriceerd onder hoge druk High Density vandaar HDPE-T- De doeken zijn ijzersterk, rot-, en schimmelvrij en verkleuren en/of breken vrijwel niet af onder invloed van UV straling. Goed te reinigen als u wilt zelfs met de hoge druk reiniger! Wind en waterdoorlatend dus een goede keuze op winderige plekken. Iets voordeliger qua materiaal ook wat zich vertaalt in een iets lagere aanschafprijs.

Rolgordijnen op maat

Een uitkomst bij laagstaande zon, inkijk van passanten of de buren en ook heel erg decoratief als luxe buitenzonwering. Gemaakt van hetzelfde materiaal als onze waterdoorlatende doeken dus ijzersterk en rot-, en schimmelvrij en exact matchende kleuren bij uw pergoladoek of zonnedoek. Maximale breedte 300 cm maximale hoogte 250 cm.

20140518_192908[fusion_builder_container hundred_percent=

Overigens kunt u ook gebruik maken van onze Vakwerk Specialisten. Vraag ernaar!

Van ontwerp naar realiteit; aan uw maatwerk wordt de grootste aandacht geschonken!

Hoe verloopt het proces van een eventuele aanschaf?

U heeft interesse getoond voor een maatwerk oplossing en/of heeft ons via onze website een prijsaanvraag toegestuurd.

Wij hebben u een prijsopgave gedaan en of verdere informatie opgevraagd.

Als u alles goed heeft doorgenomen en akkoord bent laat u ons dat weten via de mail. Wij respecteren uw keuzevrijheid en gaan u niet lastig vallen met nabellen etc. De actie moet van uw zijde komen.

We spreken elkaar via de mail of telefonisch om de laatste details door te nemen.

U voldoet het maatwerk vooraf en gaat akkoord met onze voorwaarden voor maatwerk.

De productie wordt opgestart en het maatwerk doek wordt na de afgesproken termijn geleverd.

U laat ons weten tevreden te zijn met het resultaat.

Eventueel vinden er aanpassingen plaats tot het moment waarop u 100% tevreden bent! In 99% van de gevallen is dankzij de goede voorzorgen echter direct goed.

Maatwerk doeken kunnen niet worden geruild ! De productie wordt pas opgestart na betaling van de factuur. Hierin doen wij geen concessies. De afgegeven verwachte levertijd is een nauwkeurige verwachting waaraan in de regel wordt voldaan. Het niet halen van de leverdatum is geen grond voor ontbinden van de overeenkomst.

Lees ook onze Algemene Voorwaarden op de site.

Prijzen van maatwerk

De prijs van en zonnedoek op maat wordt bepaald door een groot aantal factoren en ligt doorgaans een stuk hoger dan een vergelijkbaar doek in een standaard maat. Mensen vragen ons wel eens waar dit verschil vandaan komt.
Standaard zonnedoeken worden in China geproduceerd. Tijdens onze winterperiode. Daar is niet mis mee integendeel, maar de lonen liggen daar een veel lager dan in Europa en er is door het grote volume een schaalvoordeel te behalen in vrijwel alle elementen van de productie; inkoop, vervoer, snijden, inpakken etc.
Voor maatwerk worden speciaal losse rollen doek ingekocht en vervoert naar Europa waarvan niet zeker is dat het ook wordt afgenomen. De rollen zijn soms wel 200 meter lang en er zijn vele kleurvariaties, dit risico wordt verrekend in de prijs per m2. Dit is ook van toepassing op het snijverlies.
In het beantwoorden van offerte aanvragen gaat veel tijd zitten. Tijd die verantwoordt moet worden. Niet alle offertes worden helaas opdrachten. We beantwoorden mails, offerteaanvragen en bekijken foto’s, schetsen en bespreken telefonisch offertes technische installatie mogelijkheden etc.

Wordt een aanvraag een opdracht dan werken we de maatvoering gedetailleerd uit. Met tekeningen voor de zeilmaker, aanvullende instructies etc. Ook hier mee is kostbare tijd gemoeid.
Al onze opdrachten begeleiden we persoonlijk bij onze zeilmaker die exclusief voor Zonnedoeken.nl werkt. Zo voorkomen we fouten en kunnen we de kleinste details goed verwoorden en duidelijk maken.

Deze tekening(en) en instructies moeten door de zeilmaker worden behandeld. Hier begint zijn klok te lopen…
Vervolgens moet het doek gesneden worden, gestikt, afgewerkt en ingepakt. Allemaal op basis van Europese uurtarieven
De zeilmaker is zelfs met een eenvoudig doek al snel enkele uren bezig.
Het doek of doeken, moet voor de tweede maal worden verzonden want we controleren voordat het doek naar de klant gaat graag nog zelf dat het helemaal aan alle specificaties voldoet.

Een hoge aanschafprijs is iets anders dan duur….

Neemt u in uw overweging de lange levensduur mee van onze doeken en de prijs per jaar zal u achteraf enorm meevallen.

Bovendien heeft u een unieke oplossing die voor uw situatie ideaal is.

Veel klanten hebben voordat ze bij ons komen al diverse -dure– parasols versleten en zijn niet tevreden met standaard zonneknikschermen die ook in de duizenden euro’s kunnen lopen.

Vergelijkt u onze tarieven met die van andere aanbieders in de markt dan zult u zien dat we zeker niet tot de duurste behoren, maar wel de beste!

maatwerk2tekening wordt realiteit…

 

maatwerk doek[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Door |2017-03-17T13:16:37+00:00november 27th, 2012||0 Reacties

Ga naar de bovenkant