Maatwerk doeken

Schaduwdoeken op maat

Wij hebben een ruime ervaring in de productie van schaduwdoeken op maat en leveren al sinds 2002 de hoogste kwaliteit.
Het is ons streven om tot 100% tevreden klanten te komen en bieden u daarom deze informatie aan met betrekking tot maatwerk producten.

Omdat wij op afstand werken, dient dit document ervoor om u een juiste keuze te kunnen laten maken.
Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen via 06-14603882.

U kunt kiezen voor de volgende producten, maar leest u svp ook onze algemene aandachtspunten.

Algemene aandachtspunten
Harmonicadoeken op maat
Zonnedoeken waterafstotend op maat
Zonnedoeken waterdoorlatend op maat
Rolgordijnen op maat
Hoe verloopt het proces van aanschaf?

Algemene aandachtspunten

Maatvoering van een doek op maat
Taillering van het doek
Bevestigingsmogelijkheden van de doeken

Door middel van het maatwerk formulier op onze site maken wij het liefst alle gegevens compleet die wij nodig hebben voor een zorgvuldige uitvoer van uw opdracht. Doen wij dit niet dan komen er onherroepelijk hiaten in de gegevens naar boven die later in het proces meer tijd kosten en kans geven op fouten. Maatvoering:

Een doek op maat is geen exacte wetenschap! Soms krijgen we aanvragen in mm’s nauwkeurig maar het is ouderwets handwerk en vakmanschap en de aard van het materiaal zorgt ervoor dat er altijd wat rek optreedt na verloop van tijd.

De maat van het doek zelf wordt uitgedrukt in cm’s van uiterste punt driehoeksbeugel tot uiterste punt driehoeksbeugel.

Hou verder altijd rekening met het benodigde bevestigingsmateriaal:

Hou bij het bepalen van de juiste lengtes altijd rekening met het bevestigingsmateriaal. Het doek is het mooist als het strak wordt gespannen.

Dit zijn de maten van het bevestigingsmateriaal:

Een keilbout met oog steekt 3 cm uit de muur

m8 keilhuls
Een bout met oog steekt 3 centimeter uit het hout,

bout met oog voor paal
Een karabijnhaak heeft een binnenlengte van 7 cm

karabijnhaak-1
Een plaat met oog (4 schroevenplaat) steekt 4 cm uit ,

plaat met oog
Een spanner M8 (kleine versie heeft een minimale lengte van 18 cm (maximaal 27 cm)

m8 spanmoer
Een spanner M10 heeft een minimum lengte van 25 cm en
een maximale lengte van 36 cm.

M10 spanmoer
Ketting is verkrijgbaar in lengtes van 200 cm

kettingschalm

Tip: om de exacte maat te kunnen bepalen is het een goed idee om eerst de palen en de bevestiging materialen te monteren !

Neem vervolgens een niet elastisch koord en verbindt dat met alle spanners en eventueel karabijn haken etc.  Markeer het koord op de plaatsen waar het koord het RVS raakt en je hebt de exacte maat!

Bijkomend voordeel is dat  je ziet en ervaart (!) hoe hoog het doek komt te hangen -vooral bij niet horizontale plaatsing nuttig en leuk om te zien-  en wat de schaduwwerking wordt doordat het koord een schaduw werpt (op een zonnige dag uiteraard:–)) op verschillende momenten van de dag.

Taillering van het doek

Veel vragen krijgen wij over de taillering van de doeken; de ronde lijnen van de zomen zoals u op de afbeelding hiernaast goed kunt zien.

schaduwdoek_rechthoek

Het werkt als volgt: Als doeken niet getailleerd worden dan bestaat het gevaar dat de doeken -zelfs bij sterk aanspannen van de hoeken- op de zijden slap blijven hangen of dat er zich juist in het midden van het doek een slapte ontstaat door het eigen gewicht van het doek. Des te groter het doek des te groter de taillering moet zijn. Dit gaat ten koste van de schaduw maar is dus noodzakelijk om het doek strak op te kunnen hangen!

Het “testen” van een groot doek (8 x 6 meter) of er voldoende taillering is aangebracht. Zo kwamen we er ervaringsgewijs achter dat er een maximum is aan de grootte van een doek. Door het eigen gewicht van het doek gaat een doek in het midden anders doorhangen. Deze afmetingen verschillen per soort doek.

110_0391

Bevestigingsmogelijkheden van het doek

De RVS driehoeksbeugels die wij gebruiken worden met een sterke nylon band in het doek gezet, de krachten worden zo optimaal doorgegeven aan het doek in alle richtingen ook de randen.

P1060586

Een doek kan ook met zeilogen worden afgewerkt.
In dat geval kan het doek niet al te strak worden opgespannen. Er hoeft dan ook minder of geen taillering te worden aangebracht waardoor het doek bijvoorbeeld strak langs de gevel of de houtconstructie kan lopen.
Het nuttige schaduwoppervlak wordt zo groter.

P1010861

Een derde bevestigingsmogelijkheid is het gebruik van zogenaamde Tonax knopen, de moderne variant van de aloude “tourniquet” sluiting die je een halve slag moest draaien.

Thonax2images

Het grote voordeel van deze sluiting is dat de basisplaat pas gemonteerd wordt wanneer het doek wordt geplaatst. Dat betekend dat de knopen exact aansluiten op de basis platen en het doek dus altijd mooi strak gespannen kan worden. Ideaal als oplossing voor zonwering voor ramen en deuren en/of onder een terrasoverkapping!

Speciaal op maat gemaakt bevestigingsmaterialen kunnen we ook leveren, vraag er naar!

Harmonicadoeken

Doordat Harmonicadoeken een lus vormen indien ze naar een zijde zijn geschoven, worden harmonicadoeken geproduceerd van waterdoorlatend materiaal. Dit voorkomt “waterzakken” die het doek zouden ruïneren.

pergola2

Zelf monteren is kinderspel! Alles wat u nodig heeft wordt meegeleverd. Koord, katrolset, kikker, rvs kabels etc.

Montage instructiefilmpje harmonicadoeken: http://youtu.be/wu-bWiKRaxI

Zonnedoeken waterafstotend op maat

Waterafstotende doeken hebben als grote voordeel dat ze waterafstotend zijn en dat u en uw spullen er dus droog onder blijven. Het zijn polyester doeken gecoat met een Teflon laag van Dupont in de hoogste kwaliteit. Rot-, en schimmelvrij en goed te reinigen met een sopje van lauwwarm water. Deze doeken hebben een hoger eigen gewicht dan de transparante waterdoorlatende doeken en kunnen daarom minder groot worden uitgevoerd. Verder laten deze doeken geen wind door en zijn ze dus gevoeliger voor harde wind en daarom een minder goede keuze als het om een hooggelegen dakterras gaat of een vakantiehuis aan zee! Ook kan het zijn dat er zich aan de onderzijde condens vormt in de ochtend door de dauw en dat uw –houten- meubels daarom toch druppels ontvangen!

Waterafstotend doek: http://youtu.be/JKGhbgN1AQ8

Zonnedoeken waterdoorlatend op maat

Deze doeken zijn gemaakt van 280 grams Polyethyleen afgekort PET en gefabriceerd onder hoge druk High Density vandaar HDPE-T- De doeken zijn ijzersterk, rot-, en schimmelvrij en verkleuren en/of breken vrijwel niet af onder invloed van UV straling. Goed te reinigen als u wilt zelfs met de hoge druk reiniger! Wind en waterdoorlatend dus een goede keuze op winderige plekken. Iets voordeliger qua materiaal ook wat zich vertaalt in een iets lagere aanschafprijs.

Rolgordijnen op maat

Een uitkomst bij laagstaande zon, inkijk van passanten of de buren en ook heel erg decoratief als luxe buitenzonwering. Gemaakt van hetzelfde materiaal als onze waterdoorlatende doeken dus ijzersterk en rot-, en schimmelvrij en exact matchende kleuren bij uw pergoladoek of zonnedoek. Maximale breedte 300 cm maximale hoogte 250 cm.

20140518_192908[fusion_builder_container hundred_percent=

Overigens kunt u ook gebruik maken van onze Vakwerk Specialisten. Vraag ernaar!

Van ontwerp naar realiteit; aan uw maatwerk wordt de grootste aandacht geschonken!

Hoe verloopt het proces van een eventuele aanschaf?

U heeft interesse getoond voor een maatwerk oplossing en/of heeft ons via onze website een prijsaanvraag toegestuurd.

Wij hebben u een prijsopgave gedaan en of verdere informatie opgevraagd.

Als u alles goed heeft doorgenomen en akkoord bent laat u ons dat weten via de mail. Wij respecteren uw keuzevrijheid en gaan u niet lastig vallen met nabellen etc. De actie moet van uw zijde komen.

We spreken elkaar via de mail of telefonisch om de laatste details door te nemen.

U voldoet het maatwerk vooraf en gaat akkoord met onze voorwaarden voor maatwerk.

De productie wordt opgestart en het maatwerk doek wordt na de afgesproken termijn geleverd.

U laat ons weten tevreden te zijn met het resultaat.

Eventueel vinden er aanpassingen plaats tot het moment waarop u 100% tevreden bent! In 99% van de gevallen is dankzij de goede voorzorgen echter direct goed.

Maatwerk doeken kunnen niet worden geruild ! De productie wordt pas opgestart na betaling van de factuur. Hierin doen wij geen concessies. De afgegeven verwachte levertijd is een nauwkeurige verwachting waaraan in de regel wordt voldaan. Het niet halen van de leverdatum is geen grond voor ontbinden van de overeenkomst.

Lees ook onze Algemene Voorwaarden op de site.

Prijzen van maatwerk

De prijs van en zonnedoek op maat wordt bepaald door een groot aantal factoren en ligt doorgaans een stuk hoger dan een vergelijkbaar doek in een standaard maat. Mensen vragen ons wel eens waar dit verschil vandaan komt.
Standaard zonnedoeken worden in China geproduceerd. Tijdens onze winterperiode. Daar is niet mis mee integendeel, maar de lonen liggen daar een veel lager dan in Europa en er is door het grote volume een schaalvoordeel te behalen in vrijwel alle elementen van de productie; inkoop, vervoer, snijden, inpakken etc.
Voor maatwerk worden speciaal losse rollen doek ingekocht en vervoert naar Europa waarvan niet zeker is dat het ook wordt afgenomen. De rollen zijn soms wel 200 meter lang en er zijn vele kleurvariaties, dit risico wordt verrekend in de prijs per m2. Dit is ook van toepassing op het snijverlies.
In het beantwoorden van offerte aanvragen gaat veel tijd zitten. Tijd die verantwoordt moet worden. Niet alle offertes worden helaas opdrachten. We beantwoorden mails, offerteaanvragen en bekijken foto’s, schetsen en bespreken telefonisch offertes technische installatie mogelijkheden etc.

Wordt een aanvraag een opdracht dan werken we de maatvoering gedetailleerd uit. Met tekeningen voor de zeilmaker, aanvullende instructies etc. Ook hier mee is kostbare tijd gemoeid.
Al onze opdrachten begeleiden we persoonlijk bij onze zeilmaker die exclusief voor Zonnedoeken.nl werkt. Zo voorkomen we fouten en kunnen we de kleinste details goed verwoorden en duidelijk maken.

Deze tekening(en) en instructies moeten door de zeilmaker worden behandeld. Hier begint zijn klok te lopen…
Vervolgens moet het doek gesneden worden, gestikt, afgewerkt en ingepakt. Allemaal op basis van Europese uurtarieven
De zeilmaker is zelfs met een eenvoudig doek al snel enkele uren bezig.
Het doek of doeken, moet voor de tweede maal worden verzonden want we controleren voordat het doek naar de klant gaat graag nog zelf dat het helemaal aan alle specificaties voldoet.

Een hoge aanschafprijs is iets anders dan duur….

Neemt u in uw overweging de lange levensduur mee van onze doeken en de prijs per jaar zal u achteraf enorm meevallen.

Bovendien heeft u een unieke oplossing die voor uw situatie ideaal is.

Veel klanten hebben voordat ze bij ons komen al diverse -dure– parasols versleten en zijn niet tevreden met standaard zonneknikschermen die ook in de duizenden euro’s kunnen lopen.

Vergelijkt u onze tarieven met die van andere aanbieders in de markt dan zult u zien dat we zeker niet tot de duurste behoren, maar wel de beste!

maatwerk2tekening wordt realiteit…

 

maatwerk doek[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]