fbpx

Blog

Je bent hier::Home/Blog/

Deze carport mag wel van de gemeente!

Deze carport mag wel van de gemeente!

Auto afdak door de mazen van de wet!

Auto liefhebbers zullen het herkennen. Voor het behoud van je auto is het beter als deze goed beschermd staat tegen UV zonlicht en andere weersinvloeden. Vooral bij klassieke auto’s en auto’s met een stoffen cabriolet kap is het van belang dat deze niet in het volle zonlicht staan en niet voortdurend nat regenen. Het is slecht voor de lak, het mooie bezit kan gaan roesten en de stoffen kap kan groen uitslaan als deze onder bomen staat. Ook vallende eikels kunnen voor grote schade zorgen. Deze schade wordt vaak maar eenmalig vergoedt. Daarna is het zaak om passende maatregelen te treffen. Maar wat als de gemeente het je niet toestaat om een carport of garage te bouwen? Of je zou wel een garage willen maar de kosten zijn te hoog? Een garage en een traditionele carport heeft ook een vast dak en juist een vast dak is vaak het probleem met een toe te kennen bouwvergunning. Het bouwquotum is bereikt of je wilt het juist bewaren voor andere triviale zaken zoals een uitbouw van het huis. Vaak wordt het dan behelpen met een bouwzeil of het spannen van een doek dat daar helemaal niet voor bedoeld is. Zo’n doek moet groot zijn want anders kunnen er geen twee  auto’s onder en een groot doek vangt juist weer veel wind. Aan de bevestiging worden dan ook hoge eisen gesteld wil je andere -grotere- schades juist voorkomen!

In de loop der jaren zijn wij regelmatig benaderd met dit vraagstuk en hebben al vele speciaal ontwikkelde doeken geplaatst boven auto parkeerplaatsen. Deze worden gezekerd met geborgde spanners en andere deugdelijke materialen en voorzien van stevige hardhouten palen die het geheel goed op zijn plaats houden. In het geval van vallende eikels en blad kunnen waterdoorlatende doeken gebruikt worden omdat deze minder op afschot geplaatst dienen te worden en daardoor ook minder wind vangen. Ook wordt de piekbelasting al uit de wind gehaald door de transparante doeken.

Ook een pergola mag vaak wel gebouwd worden als het maar geen vast dak betreft. Een zeil of zelfs een gaas valt daarmee binnen de mazen van de wet als het om een permanent bouwwerk gaat. Onze spandaken zijn eenvoudig te verwijderen en daarmee goed verdedigbaar als niet permanent dak ook al door het luchtige karakter.

Kortom er is vaak meer mogelijk dan u denkt als auto afdak binnen de mazen van de wet!

Disclaimer: Tendenz stelt zich niet verantwoordelijk voor de juridische implicaties van de beschreven oplossingen in specifieke gevallen.

Door |2020-02-21T16:42:55+00:00februari 21st, 2020|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Deze carport mag wel van de gemeente!

Creatieve zonwering voor pergola’s en overkappingen!

Bijzonder populair in Nederlandse tuinen zijn de zogenaamde PERGOLA’S. U kent ze wel, vaak houten constructies, decoratief begroeid met -klim-planten die een bepaalde sfeer in de tuin oproepen van strakke lijnen of juist rustiek belegd met liggers voor een meer landelijke stijl. Een fijne plek om te zitten doordat de palen alleen al een gevoel van beschutting en geborgenheid oproepen.

Juist omdat het een fijne plek is om te verblijven is de zon vaak een spelbreker omdat de palen zelf vrijwel geen schaduw bieden en de begroeiing er vaak jaren over doet om tot een weelderig dichtbegroeid bladerdak te komen dat ook voldoende schaduw biedt. Het lijkt dan zo simpel -de palen staan er immers al- om er een vorm van zonwering te creëren die gebruik maakt van de bestaande constructie.

Onze lijn harmonicadoeken is uiteraard zeer geschikt voor dit doel omdat het naast zonwering ook een hele flexibele oplossing biedt. Het doek is namelijk zeer snel te openen en te sluiten waardoor op elke moment aan de behoefte an zon of juist schaduw kan worden voldaan. Anders dan strakke schaduwdoeken die veelal een semi permanente oplossing zijn omdat je een zonnedoek nu eenmaal niet per dag gaat ophangen en/of verwijderen.

maatwerk harmonicadoeken

Maar wat als je strakke lijnen nu juist mooi vindt? En niet zo gecharmeerd bent van het glooiende welvende harmonicadoek principe? Kan strak niet in de pergola? Ook dan zijn er mogelijkheden voor mensen die van schaduw houden al zijn deze oplossingen vaak niet zo flexibel als het eerder genoemde harmonicadoek.

Ook dan zijn er mogelijkheden al moet je dan wel wat verder kijken dan de standaard verkrijgbare oplossingen.

Door |2019-06-20T07:29:00+00:00juni 19th, 2019|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Creatieve zonwering voor pergola’s en overkappingen!

Schaduwdoek ophangen met magneten

zonnedoeken.nl

Zowel als huurder als ook als bezitter zijn er telkens weer situaties, waarin men zich afvraagt: “Hoe kan ik toch voorwerp X bevestigen zonder te boren?”. Met precies deze vraag houdt zich zeker een aantal personen bezig na de aankoop van een zonnezeil.

Indien zich op uw balkon of terras metalen balken of posten bevinden hebben wij goed nieuws voor u: Met magneten kan een zonnezeil in zo’n geval prima worden aangebracht, zoals onze foto’s laten zien.

Ideaal voor dit doeleinde is de potmagneet met karabijnhaak Het gaat hierbij om een neodymium magneet, die zich in een stalen pot bevindt. Daardoor wordt de magnetische houdkracht geconcentreerd – in het geval van dit artikel op stevige 39 kg. De karabijnhaak dient als veilige verbindingsschakel tussen de magneet en het zonnezeil.
Het bevestigen van een zonnezeil is met magneten van deze soort natuurlijk eenvoudig. In een eerste stap bevestigt men de karabijnhaak aan het oog van het zonnezeil. Daarna brengt men de potmagneet op de gewenste plek aan. En meteen kan men op zijn balkon of terras in de schaduw van het zonnezeil het mooie weer genieten.

Veiligheidsaanwijzingen:
Bij wind en regen werken sterke krachten op het zonnezeil in. Wij adviseren u daarom het zonnezeil in dit soort gevallen ter zekerheid weg te nemen.

Neodymium magneten zijn eigenlijk niet geschikt voor langdurig buitengebruik, aangezien ze beginnen te roesten en daardoor hun magnetisering verliezen. Met menie of doorzichtige lak kunt u neodymium magneten echter weersbestendig maken.

Overigens: Oppervlakken kunnen tegen krassen worden beschermd door

rubber kapjes  de onderkant van de magneten te stulpen. Ook de belastbaarheid in afschuifrichting daarmee duidelijk worden verbeterd.

Door |2019-05-16T11:42:49+00:00mei 16th, 2019|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Schaduwdoek ophangen met magneten

Een schaduwdoek op de serre!

In Nederland zijn er duizenden mensen met een serre/overkapping die het effect van een warme zomerzon op het dak hebben onderschat bij de aanschaf en waarvan de hitte ontwikkeling het gebruik van de serre ernstig belemmert en zelfs als negatief wordt ervaren. Immers de warmteontwikkeling in huis wordt er vaak ook nog eens door versterkt. Zelfs met zogenaamde “warmte werende” beplating of duur glas is het effect van een hete zon in de meeste gevallen niet tegen te gaan.

Vaak blijkt ook dat de traditionele zonweringen voor serres en overkappingen, lichtstraten en glaskoepels een enorme investering vergen waarbij bedragen van 3000-5000 geen uitzondering zijn.

Met onze zeer eenvoudige oplossing van een doek op de serre hebben we al vele tientallen gezinnen een enorm plezier gedaan! Alle bekende vooroordelen van beschadiging van het glas door schuren of moeilijk schoon te houden doen zich in de praktijk niet voor. Doordat deze vorm van zonwering zich aan de buitenzijde bevindt is het zeer effectief want er vindt dus geen warmte ontwikkeling plaats tussen het glas en de zonwering zelf! 

Het is ook nog eens een van de meest voordelige manieren om schaduw te creëren en de hoge temperaturen in de overkapping tegen te gaan. Bijkomend voordeel is dat het zeer makkelijk aan te brengen is en dat het doorzicht bijzonder goed te noemen is. Met andere woorden je kijkt er zeer goed doorheen en het neemt zeker niet alle licht weg uit de serre of overkapping!

Kleven er dan helemaal geen nadelen aan zul je zeggen? Dat willen we niet beweren. Sommige mensen vinden het esthetisch niet zo mooi een doek wat direct op het glas wordt geplaatst en ja het is niet makkelijk even weg te nemen. Je plaatst het doek als de zomer echt begint en haalt het einde van de zomer weer weg als de ergste hitte voorbij is. Je zult er daarna een plekje voor moeten zien te vinden maar daar bieden we ook weer mooie hoezen voor aan. Het betreft verder altijd maatwerk en er is dus sprake van een levertijd van enkele weken. Maar je zult er vele tientallen jaren plezier van hebben!

Kortom een ideale en relatief voordelige manier om iets aan de hitte in de serre te doen!

Als extra accessoires bieden we aan:

 • Een caravanrail in Ral kleuren 7016 en 9001 (donkergrijs en crème wit) a 12,50 per strekkende meter
 • Bijpassend gekleurde HTR RVS schroeven a 7,50 per 10 stuks.
 • Een RVS buis van 18 mm doorsnede die mooi in de onderste open zoom past en het geheel mooi strak op zijn plaats houdt. Kost 17,50 per strekkende meter.
 • Een bijpassende PVC hoes met ritssluiting om het doek netjes op te bergen na gebruik vanaf 75,- voor twee meter brede doeken, 125,- voor 3 meter brede doeken en 150,- voor doeken breder dan 3 meter.

Door |2019-07-26T11:17:50+00:00april 27th, 2019|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Een schaduwdoek op de serre!

De hitte is bijna voorbij (maar wen er maar aan)

Hittehaters opgelet. Nog een dag of twee doorbijten, en dan is het  voorlopig voorbij. Maar de laatste hittegolf zal het niet zijn. ‘We krijgen een klimaat als nu in Bordeaux.’

Sander van Mersbergen  Laatste update: 19:15

Twintig graden: het lijkt een eeuwigheid geleden, maar komend weekend kunnen we er voorzichtig rekening mee houden. Voor het zover is, wordt het overigens wel écht doorbijten, zeker maandag en dinsdag. Die laatste dag belooft opnieuw extreem heet te worden, zegt meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza, met in het zuiden temperaturen boven de 35 graden. Maar vanaf woensdag gaat het dan eindelijk afkoelen, en mogen we eindelijk ook weer wat regen verwachten.

Het was een wonderlijke zomer, tot dusver, met al die hitte en droogte. De veroorzaker: een hogedrukgebied dat van de oceaan richting west- en noord-Europa ging. ,,Dat hogedrukgebied blokkeerde eigenlijk alle storingen”, legt Klaassen uit. Om zo’n stabiel hogedrukgebied van zijn plek te krijgen, is er een zware depressie nodig. ,,Die beukt er dan als het ware tegenaan, zodat het hogedrukgebied wordt leeg getrokken.”

Maar zo’n depressie was er een tijdlang niet – tot deze week. De verwachting is dat er nu weer een westelijke stroming op gang komt, het type stroming dat het Nederlandse weer doorgaans bepaalt. ,,Die stroming is over het algemeen wisselvallig van aard. We krijgen weer het weerbeeld dat we gewend zijn.”

Een andere reden dat het droge hete weer het zo lang volhield, is dat ook de temperatuur van de bovenlucht hoog was. ,,Als die kouder is, dan krijg je instabiliteit, dat geeft bijvoorbeeld onweersbuien. Dat zag je voorheen vaak in Nederland. Na een of een paar warme dagen ging het onweren. Dat hebben we nu niet gezien.”

Een brug in Amsterdam wordt besproeid om hem een beetje koel te houden.
Een brug in Amsterdam wordt besproeid om hem een beetje koel te houden. © ROBIN UTRECHT

Het was een unicum, deze zomer. In 1976 hadden we voor het laatst een enigszins vergelijkbaar weerbeeld. Maar de kans dat het nu weer 42 jaar duurt voordat een dermate droge en warme zomer zich voordoet, acht Klaassen niet groot. ,,We zullen dit soort zomers vaker krijgen, en dat heeft alles met de klimaatverandering te maken.”

De belangrijkste verandering: de lucht wordt warmer. En dat kan zich, als de overige omstandigheden net zo zijn als nu, vertalen in extreme hitte en droogte. Maar het kan ook een andere kant op slaan, zegt Klaassen. ,,Warme lucht kan meer vocht bevatten dan koudere lucht. Wat we vaker zullen gaan zien, zijn de buien die we nu kennen uit Zuid-Frankrijk en Italië. Die enorme regenval, met grote hagelstenen. Dat kun je krijgen als de bovenlucht wel iets kouder blijft waardoor het tijdens een hete zomerdag onstabiel wordt in de middag en het helemaal los kan gaan.”

Over een jaar of dertig, veertig hebben we hier als de ontwikkelingen zich doorzetten een klimaat zoals dat nu in Bordeaux bestaat, zegt de weerman. En dat kan zich de ene keer uiten in een droge zomer, en de andere keer in een natte. Nu kunt u denken: och, ik ga ieder jaar in Bordeaux op vakantie, dat bevalt prima! Een paar zware buien kan ik wel hebben, en deze zomer heb ik ook overleefd, nietwaar?

Voor u heeft de Franse klimatoloog Jean Jouzel een ontnuchterende boodschap. De gemiddelde opwarming is wellicht nog tot daar aan toe, maar volgens Jouzel zijn het juist de extremen die ons pijn gaan doen. Hij stelde zaterdag in de Belgische krant De Tijd  dat in de tweede helft van deze eeuw temperaturen tot 55 graden mogelijk zijn in West-Europa.

Pier Vellinga, hoogleraar water en klimaat in Wageningen, stelt dat deze voorspelling wel erg extreem is. ,,Gemiddeld is hier nu 2 graden warmer dan 100 jaar geleden, dat zal later deze eeuw 3 a 4 graden zijn. Ik verwacht dat in Nederland een graad of veertig de bovengrens wordt, later deze eeuw. 55 graden? Het is niet onmogelijk, maar wel heel onwaarschijnlijk. Dat zeg ik overigens niet om te zeggen dat het allemaal wel meevalt. Het is erg genoeg.”

Door |2018-08-05T19:43:16+00:00augustus 5th, 2018|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor De hitte is bijna voorbij (maar wen er maar aan)

Zonwering en de VVE

Zonwering en de VVE oftewel de Vereniging van Eigenaren van een complex of appartement is vaak geen gelukkige combinatie. De architect heeft regelmatig slecht nagedacht over de zonwering en/of wind op het dakterras maar de VVE verbiedt allerlei vormen van zonwering die de bewoners graag zouden willen plaatsen.

In dit geval is de bestaande balustrade aangepast met hogere palen die een windscherm kunnen ondersteunen en tevens dienst doen als palen voor de twee aangebrachte schaduwdoeken. Uiteraard in dezelfde RAL kleur als voorheen!

“Ik zou graag een vorm van zonwering hebben op mijn balkon of dakterras maar ik mag -bijna- niets van de VVE.” Gelukkig denken wij hierin graag met u mee en tot grote opluchting van de klanten is er dan toch vaak veel meer mogelijk dan in eerste instantie gedacht. Schaduwdoeken zijn immers snel weg te halen en vormen geen blijvende constructie. Ook kunnen we het doek soms zo installeren dat er van buiten het pand of van beneden geen zicht is op het doek. 

In sommigen gevallen worden er staanders van de balustrade uitgenomen en verlengd tot een paal waaraan een schaduwdoek of schaduwdoeken kunnen worden bevestigd. Deze worden dan na verlenging gespoten in dezelfde RAL kleur als de rest van het hekwerk waardoor weer een mooi geheel ontstaat. In andere gevallen monteren we aan de gevels onder de balustrade paalhouders die ook weer een paal kunnen bevatten. Deze kunnen vaak worden weggenomen.

In een enkel geval wordt gebruik gemaakt van zogenaamde ballastbakken die vermomd als plantenbak voldoende gewicht bevatten om een paal veilig te kunnen plaatsen. Zo wordt het aangename met het functionele verenigd en daar wordt De Vereniging dan ook weer vrolijk van.

Door |2018-05-05T14:13:53+00:00mei 3rd, 2018|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Zonwering en de VVE

Eerlijk advies over waterdichte harmonicadoeken.

Harmonicadoeken zijn ideale parasolvervangers. Flexibel en gemakkelijk in het gebruik. Het enige wat je nodig hebt is een frame waartussen je de rvs stalen kabeltjes kunt bevestigen. Het doek loopt over die staalkabeltjes soepel heen en weer door middel van een uitgekiend katrolsysteem. 

Lange tijd waren er uitsluitend waterdoorlatende harmonicadoeken te koop maar nu zijn er ook volop waterdichte varianten beschikbaar. Ideaal zou je zeggen maar lees eerst even deze “gebruiksaanwijzing” waarin we de voor-, maar ook de nadelen belichten! Een goed advies is immers belangrijk, dan kun je een betere keuze maken.

 • Onder een waterdicht harmonicadoek blijft de warmte meer hangen. Dat kan een voordeel maar ook een nadeel zijn. Doordat het doek 100% dicht is kan de warmte er niet doorheen maar moet er omheen. In een kleine stadspatio kan dit voor problemen zorgen. Op een winderig dakterras hoeft dit geen enkele rol te spelen. Maar hou er wel rekening mee!

 • Een waterdicht harmonicadoek moet goed op afschot worden gemonteerd. En met goed bedoelen we ook echt 15-20 cm per meter of meer. Bij een standaard breedte doek van 290 cm is dat dus 45-60 cm oftwel een halve meter! Het is verstandig om hiermee rekening te houden bij de bouw van je pergola of frame want in een “normale” pergola staat het heel vreemd als het doek er zo schuin in hangt…

 • Een waterdichte stof is een heel ander type stof. Natuurlijk zul je zeggen; logisch, maar de uitstraling is ook totaal anders. Een waterafstotend doek is veelal een Polyester doek wat is gecoat met teflon of een andere coating en is 100 dicht, fijner van structuur, niet open en transparant. Daardoor ook lastiger schoon te maken en te houden en gevoeliger voor vervuiling. Bij een transparant open doek kun je met een waterslang de vervuiling er van onderen afspuiten dat lukt niet bij een waterafstotende doek dan moet je op een ladder.

 • Waterdicht heeft een hoger prijskaartje. Hier kunnen we kort over zijn het doek is inkoop duurder.

 • Het is waterafstotend niet waterdicht. Wat is het verschil? Als we een strak zonnedoek maken van waterafstotende stof dan worden de naden “getaped” alvorens ze worden gestikt. De garens waarmee gewerkt wordt bevatten een katoenen kern die opzwelt bij contact met water waardoor de gaatjes die ontstaan tijdens het naaien extra worden afgedicht. Bij een harmonicadoek moet zoveel worden gestikt en tapen is dusdanig arbeidsintensief en dus duurder dat deze doeken niet getaped worden en dus niet 100% waterdicht kunnen zijn. je moet het maar weten!

 • Het grote voordeel is dat ze waterafstotend zijn! Dus je kunt eronder blijven zitten bij motregen of een lichte bui. Bedenk wel dat de regen vrijwel nooit 100% loodrecht naar beneden komt en dat de plek die droog blijft wellicht een andere is die je je had voorgesteld…Bovendien daalt de temperatuur meestal flink als het regent en blijf je dan uberhaupt in de tuin zitten?

Nu kun je alle plussen en minnen goed tegen elkaar afwegen. Het is goed mogelijk dat je alsnog beslist om voor een waterdoorlatende versie te gaan of toch besluit tot de aanschaf van een waterafstotend exemplaar.

Ga naar alle harmonicadoeken in de shop

Ben je blij met dit eerlijke advies? Deel het deel op facebook, twitter of instagram!

Door |2019-03-06T19:32:53+00:00september 27th, 2017|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Eerlijk advies over waterdichte harmonicadoeken.

VIDEO Keuzehulp schaduwdoeken

Zonnedoeken.nl biedt je de VIDEO Keuzehulp schaduwdoeken!

Het probleem; hoe groot zijn de doeken nu eigenlijk “in het echt”? Wat moet je je erbij voorstellen als een schaduwdoek in de tuin hangt en hoeveel schaduw geven de verschillende formaten schaduwdoeken nu eigenlijk? De oplossing? De zonnedoeken.nl keuzehulp video!

 

 

Daarvoor heeft zonnedoeken.nl een mooi hulpmiddel gemaakt. De video keuzehulp. Deze laat veel standaardformaat schaduwdoeken passeren waarbij 3 beelden worden gegeven; een bovenaanzicht en twee verschillende onderaanzichten. Zo krijg je een goed beeld hoe een standaardformaat schaduwdoek in een “normale” tuin staat en hoe groot het doek relatief is.

De zon is nagebootst op een Junidag met de zon op 12.00 uur. Goed is ook te zien hoeveel schaduw de verschillende formaten schaduwdoeken geven op een tuintafel voor meerdere personen en hoe het doek zich in de tuin “verhoudt” met de andere elementen zoals een schutting, het terras etc.

Op deze manier gaan hopelijk de abstracte maten wat meer voor je “leven” en krijg je een beter beeld waardoor je een betere keuze kunt maken! Ook wordt er kort iets verteld over de montagewijzen van schaduwdoeken en laten we zien waar een 90 graden doek nu precies voor bedoeld is.

Tot slot. Mocht het zo zijn dat een standaardformaat schaduwdoek om wat voor reden niet voldoet aan uw wensen geef dan opdracht voor een schaduwdoek…op maat! Al meer dan 12 jaar zijn wij specialist in het leveren van maatwerk schaduwdoek oplossingen voor particulieren, bedrijven, kinderdagverblijven, horeca,  instellingen etc.

 

Door |2017-03-17T13:16:37+00:00februari 7th, 2017|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor VIDEO Keuzehulp schaduwdoeken

serrezonwering met schaduwdoek

Zonnedoeken.nl biedt de meest efficiënte zonwering voor uw serre tegen de laagste prijs in de markt!

Een glazen serre is een prachtig bezit en een mooie aanvulling op uw woonkamer. Al bij het eerste zonnetje heerlijk relaxen. U voelt zich “buiten” maar bent toch binnen. De zon kan echter een behoorlijke spelbreker zijn. Eigenlijk kun je wel zeggen dat een serre zonder goede zonwering een stuk minder prettig is en zelfs een last kan worden door de enorme hitteontwikkeling die plaatsvindt onder het vaak dubbele glas. Ook bezigheden zoals werken met een beeldscherm (i-pad, laptop, televisie) worden bijna onmogelijk door het felle licht iets waar veel mensen maar slecht tegen kunnen.

In principe bieden wij 3 oplossingen:

 1. MINI HARMONICADOEKEN PER VAK  De getoonde “mini harmonicadoeken” die exact op maat voor uw serre worden gefabriceerd door onze ervaren Nederlandse zeilmaker.  Mini harmonicadoeken eigenlijk voor elke sectie van uw serre die over speciale staaldraden lopen die mooi passen in uw interieur. Niet goedkoop maar een hele flexibele unieke oplossing.
 2. EEN STRAK GESPANNEN DOEK ONDER HET GLAS Een strak doek dat u onder de de ribben plaatst. Soms niet mogelijk omdat er geen montagemogelijkheden zijn of omdat er spotjes in de ribben zijn geplaatst maar een functionele oplossing tegen de warmte en fel licht.
 3. EEN SCHADUWDOEK OP DE SERRE! Een uniek ontwikkelde oplossing is een op maat gemaakt doek dat op uw glazen dak kan worden geplaatst! Het grote voordeel is dat er niets gemonteerd hoeft te worden, niets te schroeven, niets te boren. Het doek ligt windvast op uw serre, klappert niet en is eenvoudig weer te verwijderen. Uw glazen dak kan ertegen, het doek kan er tegen, en ook u kunt er dan weer tegen! Lees hier meer over deze oplossing op maat

Bel ons voor meer informatie of vul het offerteformulier in.

Door |2019-06-07T16:12:51+00:00juni 25th, 2016|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor serrezonwering met schaduwdoek

Wij leveren de doeken voor uw Cubic Pergola systeem!

Met het Cubic pergola systeem maak je heel eenvoudig een prachtige pergola. Ook kun je bijvoorbeeld een gezellige nis in de tuin creëren. De palen kunnen gemakkelijk aan elkaar worden bevestigd.

Voor meer informatie over doeken in elke gewenste maat: info@zonnedoeken.nl

CUBIC PERGOLA SYSTEEM STAP 1: Maak een ontwerp Doe inspiratie op in de Cubic folder of kijk op karwei.nl voor ideeën en maak je eigen ontwerp. Wat heb je nodig voor deze opstelling? Houten paal geïmpregneerd kopmaat 9×9 cm, lengte 360 cm, 1 stuk (art.nr. 513211), lengte 270 cm 11 stuks (art.nr. 513212) Cubic element rooster afm. 90×90 cm, 5 stuks (art.nr. 508602) Cubic element veiligheidsglas afm. 90×90 cm, 2 stuks (art.nr. 508334) Cubic element metaal afm. 90×90 cm, 3 stuks (art.nr. 508603) Verlengstuk enkel afm. 9×9 cm, 3 stuks (art.nr. 505835) Hoekstuk dubbel afm. 9×9 cm, 4 stuks (art.nr. 505834) Cubic (bloemen)tafel 2 stuks (art.nr. 508335) Kijk voor de actuele prijzen in de bouwmarkt of op karwei.nl 1 1 1 2 3 4 5 6 7 6 5 7 6 5 2 2 3 4 3 4 7 2 CUBIC PERGOLA SYSTEEM Wat heb je nodig voor deze opstelling? Houten paal Nero kopmaat 9×9 cm, lengte 270 cm, 6 stuks (art.nr. 508313) Cubic element helder glas afm. 90×90 cm, 4 stuks (art.nr. 508766) Cubic element rooster afm. 90×90 cm, 1 stuk (art.nr. 508602) Cubic element wicker afm. 90×90 cm, 5 stuks (art.nr. 508764) Cubic (bloemen)tafel 3 stuks (art.nr. 508335) 1 1 1 2 3 4 5 5 5 2 2 3 4 3 4 Kijk voor de actuele prijzen in de bouwmarkt of op karwei.nl 3 CUBIC PERGOLA SYSTEEM Wat heb je nodig voor deze opstelling? Houten paal geïmpregneerd kopmaat 9×9 cm, lengte 270 cm, 7 stuks (art.nr. 513212) Cubic glaspaneel met opdruk afm. 87×87 cm, 4 stuks (art.nr. 508337) Hoekstuk enkel afm. 9×9 cm, 2 stuks (art.nr. 505833) Verlengstuk enkel afm. 9×9 cm, 2 stuks (art.nr. 505835) Hoekstuk dubbel afm. 9×9 cm, 1 stuk (art.nr. 505834) 1 1 2 3 4 5 2 3 4 5 3 1 2 4 5 4 Kijk voor de actuele prijzen in de bouwmarkt of op karwei.nl STAP 2: Kies de houtsoort die bij het ontwerp past Geïmpregneerd grenenhout Dit is één van de meest gebruikte houtsoorten in de tuin. Door te impregneren wordt de duurzaamheid van het hout flink verlengd zodat je er extra lang plezier van hebt. Douglas hout Douglas is dé trend binnen het tuinhout. De houtsoort Douglas kenmerkt zich doordat deze van nature een hoge duurzaamheid kent, terwijl het hout nog steeds gemakkelijk te bewerken is (zoals schroeven en zagen). Door deze hoge duurzaamheid is impregneren niet meer nodig en behoud je daarom de natuurlijk warm rode uitstraling van Douglas. Nero (geschilderd grenenhout) Zowel in een moderne als in een klassieke tuin zal een constructie met Nero palen optimaal tot zijn recht komen. Deze palen zijn gemaakt van geïmpregneerd grenenhout, wat ter afwerking is voorzien van een donker zwart/antraciet afwerking. Het hout is niet alleen erg mooi, maar ook voor de duurzaamheid is dit een goede keuze. CUBIC PERGOLA SYSTEEM Kijk voor de actuele prijzen in de bouwmarkt of op karwei.nl 5 Hoekstuk enkel Voor tuinpaal van ca. 7×7 cm 508748 Voor tuinpaal van 9×9 cm 505833 Hoekstuk dubbel Voor tuinpaal van ca. 7×7 cm 508749 Voor tuinpaal van 9×9 cm 505834 Verlengstuk enkel Voor tuinpaal van ca. 7×7 cm 508750 Voor tuinpaal van 9×9 cm 505835 Alle hoek- en verlengstukken worden geleverd inclusief schroeven. Verlengstuk dubbel Voor tuinpaal van ca. 7×7 cm 508751 Voor tuinpaal van 9×9 cm 505836 Hoekstukken CUBIC PERGOLA SYSTEEM STAP 3: Kies de maatvoering van het houten frame en de hoekelementen Ieder ontwerp wordt samengesteld uit houten palen in combinatie met verbindingsstukken voor de hoeken. Doordat zowel de houten palen als de verbindingsstukken in 2 maten te verkrijgen zijn kun je altijd de juiste combinatie maken. Tuinpaal kopmaat ca. 7×7 cm Deze dikte is zeer geschikt voor lichtere constructies met een kleine overspanning. Tuinpaal kopmaat ca. 9×9 cm Deze dikte is zeer geschikt voor zwaardere constructies waarbij ook grotere overspanningen mogelijk zijn. Niet alleen wordt de constructie hierdoor veel sterker, de dikke palen geven de constructie nog meer een robuuste uitstraling. Informeer in de bouwmarkt voor een goed advies over de juiste maatvoering. 2 Tuinpaal Douglas Afm. (bxdxl): 6.5×6.5×180 cm 519359 Afm. (bxdxl): 6.5×6.5×240 cm 505775 Afm. (bxdxl): 9x9x240 cm 508320 3 Tuinpaal Nero Afm. (bxdxl): 6.8×6.8×270 cm 505765 Afm. (bxdxl): 9x9x270 cm 508313 1 Tuinpaal geïmpregneerd Afm. (bxdxl): 6.8×6.8×140 cm 136759 Afm. (bxdxl): 6.8×6.8×180 cm 224219 Afm. (bxdxl): 6.8×6.8×210 cm 224227 Afm. (bxdxl): 6.8×6.8×240 cm 224235 Afm. (bxdxl): 6.8×6.8×270 cm 224243 Afm. (bxdxl): 9x9x270 cm 513212 Afm. (bxdxl): 9x9x360 cm 513211 Tuinpalen Al deze tuinpalen hebben het PEFC kenmerk 6 Kijk voor de actuele prijzen in de bouwmarkt of op karwei.nl 1 2 3 STAP 4: Kies de elementen Je kunt kiezen uit 7 verschillende series waarmee je je ontwerp helemaal af maakt! De elementen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende materialen zoals hout, glas, metaal en textiel. Kijk verderop in dit boekje naar alle mogelijkheden. Voor alle elementen geldt dat deze zeer gemakkelijk te bevestigen zijn met het meegeleverd bevestigingsmateriaal. Cubic element hout Stevig gegalvaniseerd raamwerk. Binnenwerk voorzien van geschilderde houten planken in de kleur grijsbruin. Afm. (bxh): 90×90 cm 508332 Afm. (bxh): 90×180 cm 508765 Cubic glaspaneel Helder veiligheidsglas (6 mm) zonder raamwerk. Afm. (bxh): 87×87 cm 508336 Cubic element metaal Stevig gegalvaniseerd raamwerk. Binnenwerk voorzien van gegalvaniseerd rooster. Spijlen Ø7 mm. Tussenafstand 10 cm. Afm. (bxh): 90×90 cm 508602 Afm. (bxh): 90×180 cm 508333 CUBIC PERGOLA SYSTEEM Cubic glaspaneel Bedrukt veiligheidsglas (6 mm) zonder raamwerk. Afm. (bxh): 87×87 cm 508337 Cubic elementen Cubic element veiligheidsglas Stevig gegalvaniseerd raamwerk. Binnenwerk voorzien van helder veiligheidsglas (6 mm). Afm. (bxh): 90×90 cm 508766 Cubic element veiligheidsglas Stevig gegalvaniseerd raamwerk. Binnenwerk voorzien van bedrukt veiligheidsglas (6 mm). Afm. (bxh): 90×90 cm 508334 Kijk voor de actuele prijzen in de bouwmarkt of op karwei.nl 7 Cubic (bloemen)tafel Stevig gegalvaniseerd metaal. Afm. (dxb): 20.8×87.8 cm 508335 Cubic element metaal Stevig gegalvaniseerd raamwerk. Binnenwerk voorzien van geperforeerd metalen paneel (gegalvaniseerd). Afm. (bxh): 90×90 cm 508603 Cubic element wicker Stevig gegalvaniseerd raamwerk. Binnenwerk voorzien van bruinkleurig wicker. Afm. (bxh): 90×90 cm 508764 Cubic element houtcomposiet (HKC) Stevig gegalvaniseerd raamwerk. Binnenwerk voorzien van houtcomposiet planken. Afm. (bxh): 90×90 cm 508769 CUBIC PERGOLA SYSTEEM Montage instructie De elementen met een gegalvaniseerd raamwerk monteer je heel gemakkelijk aan de houten palen. Zorg altijd voor precies 90 cm tussen de palen. De montageplaatjes zijn al voorgemonteerd. Je hoeft alleen nog 8 schroeven vast te zetten. Cubic elementen vervolg STAP 4: Kies de elementen 8 Kijk voor de actuele prijzen in de bouwmarkt of op karwei.nl Cubic windbreakers Zorgt ervoor dat je lekker uit de wind zit, en geeft ook enige beschutting tegen de zon op een zonnige voorjaars- of zomerdag. Wil je het scherm nog wat extra spannen vergeet dan niet voldoende extra montageset(s) mee te bestellen. Materiaal windbreakers is van waterbestendig polymeer. Wordt geleverd inclusief bevestigingsmateriaal (4 stuks). Verkrijgbaar in wit en antraciet. Windbreaker wit Afm. (bxh): 180×180 cm. 508326 Windbreaker wit Afm. (bxh): 90×180 cm. 508324 Windbreaker wit Afm. (bxh): 180×150 cm. 508325 Windbreaker wit Afm. (bxh): 90×90 cm. 508767 CUBIC PERGOLA SYSTEEM Kijk voor de actuele prijzen in de bouwmarkt of op karwei.nl Windbreaker antraciet Afm. (bxh): 180×180 cm. 508329 Windbreaker antraciet Afm. (bxh): 90×180

Door |2016-05-09T21:07:09+00:00mei 9th, 2016|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Wij leveren de doeken voor uw Cubic Pergola systeem!

Producten

Winkelmand