Harmonica schaduwdoek koord kapot

Het kan voorkomen dat uw harmonicaschaduwdoek geleverd is met een niet geschikt koord. Het rafelt en gaat snel kapot….

Harmonica schaduwdoek koord kapot

Het kan voorkomen dat uw harmonicaschaduwdoek geleverd is met een niet geschikt koord. Het rafelt en gaat snel kapot….

Herkent u dit probleem? Het koord van uw harmonica schaduwdoek begint al snel te rafelen en uiteen te vallen? Er is een simpele oplossing!

Het is inmiddels een bekend fenomeen. Meerdere mensen in het bezit van een Nesling harmonicaschaduwdoek zagen het koord soms al na 1 seizoen rafelen en kapot gaan. Omdat wij veel harmonicadoeken van Nesling verkopen kwam dit probleem meermaals voor. Ondanks het feit dat harmonicaschaduwdoeken al jaren een van de meest favoriete producten onder de klanten van zonnedoeken.nl zijn, kon het gebeuren dat er een fout in het productieproces sloop waardoor sommige harmonicaschaduwdoeken geleverd zijn met een koord dat onvoldoende bestand is tegen UV degradatie.

Wat is UV degradatie? UV degradatie is een natuurlijk proces waarbij stoffen onder invloed van de verschillende UV A-B stralingen veranderen in hun chemische samenstelling. Een bekend voorbeeld is de verkleuring van kunststoffen en hout onder het effect van UV licht. Een plastic zak kan zo in de natuur na enkele jaren geheel uiteenvallen. Achter glas gaat dit proces vaak nog eens een stukje sneller. Producten die speciaal worden geproduceerd voor buitengebruik zoals de harmonicaschaduwdoeken zijn normaal gesproken in zijn geheel met alle onderdelen bestand tegen te snelle UV degradatie want UV degradatie komt eigenlijk altijd voor.

Nu is het dus voorgekomen dat er door een verkeerde samenstelling van het koord van deze harmonicaschaduwdoeken er een te snelle UV degradatie heeft kunnen plaatsvinden. Het koord begint eerst te rafelen en breekt na enige tijd zonder al te veel kracht.

Wat moet u doen?

Het koord dient zo spoedig mogelijk vervangen te worden want het wordt snel onbruikbaar. Het levert geen gevaar op en is gelukkig alleen maar lastig. Gelukkig erkent Nesling de leverancier van deze harmonicadoeken dit probleem en staat iedereen graag ter zijde die ermee te maken heeft.

Heeft u het doek gekocht via zonnedoeken.nl dan kunnen wij de aanvraag voor u verzorgen. Stuur ons dan een kopie van uw factuur en een foto van het kapotte koord toe per mail en wij verzorgen de aanvraag voor u. U ontvangt dan na ongeveer een week gratis een nieuw koord.

Heeft u het doek niet bij zonnedoeken.nl gekocht richt u dan tot uw eigen verkooppunt of direct tot Nesling in Breda.

Uw harmonicadoek langer mooi houden?

Bestel dan een harmonicaschaduwdoek beschermhoes of deze handige rvs karabijnhaken waarmee u uw kostbare doek in de winter eenvoudig binnen kunt bewaren zonder de staaldraden te hoeven verwijderen! Heeft u langere staaldraden nodig dan hebben we die ook voor u evenals nieuwe spanners en andere accessoires.