Zonnedoeken.nl biedt de meest efficiente zonwering voor uw serre tegen de laagste prijs in de markt!

Een glazen serre is een prachtig bezit en een mooie aanvulling op uw woonkamer. Al bij het eerste zonnetje heerlijk relaxen. U voelt zich “buiten” maar bent toch binnen. De zon kan echter een behoorlijke spelbreker zijn. Eigenlijk kun je wel zeggen dat een serre zonder goede zonwering een stuk minder prettig is en zelfs een last kan worden door de enorme hitteontwikkeling die plaatsvindt onder het vaak dubbele glas. Ook bezigheden zoals werken met een beeldscherm (i-pad, laptop, televisie) worden bijna onmogelijk door het felle licht iets waar veel mensen maar slecht tegen kunnen.

In principe bieden wij 3 oplossingen:

  1. De getoonde “mini harmonicadoeken” die exact op maat voor uw serre worden gefabriceerd door onze ervaren Nederlandse zeilmaker.  Mini harmonicadoeken eigenlijk voor elke sectie van uw serre die over speciale staaldraden lopen die mooi passen in uw interieur. Niet goedkoop maar een hele flexibele unieke oplossing.
  2. Een strak doek dat u onder de de ribben plaatst. Soms niet mogelijk omdat er geen montagemogelijkheden zijn of omdat er spotjes in de ribben zijn geplaatst maar een functionele oplossing tegen de warmte en fel licht.
  3. Een uniek ontwikkelde oplossing is een op maat gemaakt doek dat op uw glazen dak kan worden geplaatst door middel van speciaal ontwikkelde magneten. Het grote voordeel is dat er niets gemonteerd hoeft te worden, niets te schroeven, niets te boren. Het doek ligt wrikvast op uw serre, klappert niet en is eenvoudig weer te verwijderen. Uw glazen dak kan ertegen, het doek kan er tegen, en ook u kunt er dan weer tegen! De enige voorwaarde is dat er sprake moet zijn van enkel glas, geen dubbelglas en geen polycarbonaat platen. Dan is de afstand tussen de magneten te groot en werken ze niet voldoende.

zijgeleiding rails voor harmonicadoeken

Voor glazen overkappingen (of polycarbonaat etc.) hebben we bovendien de beschikking over speciaal ontwikkelde geleiderails die zowel aan de zijkanten van de vakken of hangend aan de balken gebruikt kan worden. Wat u ziet op de foto zijn de aluminium buisjes die het doek ondersteunen (in het doek worden zomen aangebracht waardoorheen deze buisjes worden gestoken), het optreksysteem, de plastic runners die de buisjes verbinden met de rails en de runners voor als de rails gebruikt wordt onder de liggers van uw overkapping. De buisjes zijn er in twee verschillende doorsnedes en kunnen een maximale breedte van 250 cm overbruggen.

Het genoemde optreksysteem werkt alleen als er voldoende afschot in het dak zit, anders missen we immers de zwaartekracht omdat het systeem alleen trekt en niet duwt. Handbediening werkt dan ook perfect! 

Bel ons voor meer informatie of vul het offerteformulier in.

Offerte aanvraag formulier