Serrezonwering met schaduwdoek

De meest effectieve en voordelige oplossing voor serre zonwering verkrijgbaar!

Zonnedoeken.nl biedt de meest efficiënte zonwering voor uw serre of overkapping tegen een no nonsense prijs!

Een glazen of polycarbonaat serredak is een prachtig bezit en een mooie aanvulling op uw woonkamer. Al bij het eerste zonnetje heerlijk relaxen. U voelt zich “buiten” maar bent toch binnen. De zon kan echter een behoorlijke spelbreker zijn.

Eigenlijk kun je wel zeggen dat een serre zonder goede zonwering een stuk minder prettig is en zelfs een last kan worden door de enorme hitteontwikkeling die plaatsvindt onder het glazen-, of polycarbonaat dak.

Ook bezigheden zoals werken met een beeldscherm (iPad, laptop, televisie) worden bijna onmogelijk door het felle licht en de hitte die zich ook vaak in het huis doen gelden.

Bijkomend voordeel van doek boven het glas is de demping van geluid door bijvoorbeeld regen of hagel.

NU MONTAGE binnen 100 km VOOR SLECHTS 250,- incl. btw.
* Serredoek volledig omzoomd HDPE 280 gr/m2 incl. kederband en open zoom en extra zeilogen 95,- per m2

* Minimale offerteprijs is 750,- vanwege de begeleiding van projecten en administratieve kosten zoals facturen en garantie. 
Prijsvoorbeeld (incl. BTW)
Serredak 500 cm breed en 250 cm diep, doek volledig omzoomd en voorzien van PP band en open zoom voorzijde1187,50
Kederprofiel aan de gevel in RAL kleur gespoten per 6 meterincl.
RVS buis in open zoom waarmee doek kan worden afgespannen naar voorzijde a 17,50 per meterincl.
Klein materiaal waaronder rvs schroeven en of popnagels, elasticords, montagedopen etc.35,00
EVENTUEEL inmeten binnen 100 km vast bedrag.150,00
Totaal (Incl. BTW)1372,50

“Jarenlang hebben we lopen zoeken naar een oplossing om de hitte uit onze glazen overkapping te houden. Destijds hebben we deze laten plaatsen voor 2500,- Dan ga je toch geen 5000,- betalen voor een groot en ingewikkeld elektrisch systeem op je dak? Hier waren we voor een kwart van de prijs geholpen!”

Han Lichtenberg, Zwolle

“Dit is een luxe variant van een wit laken op je glazen dak! Het ligt er prachtig op en het water gaat er gewoon doorheen, geen vieze boel meer maar voor een paar tientjes per jaar een hele effectieve oplossing!”

Tessa de kok, Appingedam

Ik ben zelf helemaal niet handig maar zonnedoeken.nl kwam de serre inmeten en monteerde ook alles. De hitte uit mijn huis is nu eindelijk geregeld voor een prima prijs!

Lous Veenstra, Joure

Wij bellen u terug. Maak hier uw terugbel afspraak.

Terugbelafspraak maken

Vraag direct een vrijblijvende offerteaanvraag op

Vrijblijvende offerte aanvraag maatwerk

Maak direct een afspraak voor uw locatie en situatie.

Direct online een afspraak plannen

Montage van serrezonwering van schaduwdoek

Montage kan vrijwel op ieder type serre of overkapping plaatsvinden. Op glazen daken en Polycarbonaat daken. In de regel wordt eerst een caravanrails tegen de gevel of op de overkapping gemonteerd. In het doek bevindt zich bovenaan een pees waarmee het doek door de caravanrails geschoven wordt. De gehele bovenzijde is dan mooi gelijkmatig en sterk gefixeerd. Aan de onderzijde van het doek (aan de gootkant of tuinkant) wordt er een open zoom in het doek aangebracht. Door deze open zoom wordt een verzwaarde RVS buis gestoken waarmee het doek naar de voorzijde toe wordt afgespannen. Dat afspannen gebeurt met een veelheid aan beschikbare montagemiddelen zoals elasticords, spanhaken, beugels en opstaanders.

Zijn de uiteindes van de liggers tussen het glas of de platen scherp afgewerkt dan wordt er ook nog een buis over deze scherpe uiteinden gelegd die weer wordt gefixeerd met beugels of anderzijds. Dit om het doek niet te beschadigen.

Gebruik en onderhoud

Het doek wordt over het algemeen pas aangebracht als het hete zomerseizoen begint, midden Mei bijvoorbeeld. Het blijft vervolgens liggen tot eind Augustus waarna het wordt weggenomen en gereinigd.

Het doek is eenvoudig te reinigen met een hogedrukspuit op de lage stand en water en groene zeep. Leg het droog weg en monteer het volgend seizoen weer! Het kan zeker 20 jaar meegaan want het doek is rot-, en schimmelvrij.

Het water vervolgt gewoon zijn normale weg, het gaat door het doek heen via het glas naar de goot zoals altijd. Door het transparante doek verdampt water wat zich tussen het doek en het glas bevindt ook weer snel. Van binnen naar buiten is er goed zicht. Van buitenaf brengt het doek veel privacy.

Prijzen

Een doek op de serre is een maatwerkproduct. Het wordt zorgvuldig samengesteld uit de beste materialen en gaat zeker 20 jaar mee bij normaal gebruik. De prijs is afhankelijk va de oppervlakte van het dak maar ook van andere factoren zoals afwerking, vorm, eventuele uitsparingen voor openslaande ramen, dakdoorvoeren, etc. Als vuistregel kunt u 95,- per vierkante meter doek aanhouden voor de materialen.

Montage verzorgen wij eventueel ook. Het wordt uitgevoerd door twee vakmensen. Reistijd wordt meegerekend. Voor de montage is in de regel een uur of twee benodigd op locatie maar kan soms langer duren door slechte bereikbaarheid, onvoorziene obstakels en mogelijke bevestigingswijzen. Ook moeten we op het dak kunnen komen en er op kunnen lopen eventueel met behulp van speciale hulpmiddelen.

Eigenschappen

Onze schaduwdoeken voor op de serre worden gemaakt van 280 grams HDPE materiaal. HDPE staat voor Polyethyleen. Het doek wordt gebreid op grote breimachines. Het materiaal en de wijze van produceren met een open structuur zorgt voor een mix van eigenschappen zoals rot-, en schimmelvrij, zeer scheur sterk, UV bestendig, en een uitstekend doorzicht van binnen naar buiten.

Ook blijft er ondanks de hoge mate van schaduwwerking (80-90% afhankelijk van de kleur), veel licht over onder het doek. Doordat de zonwering boven het glas en buiten plaatsvindt is het zeer effectief ook al is het materiaal niet 100% dicht. Het water kan er eenvoudigweg doorheen zijn normale weg vervolgen en gaat niet op het doek zijn eigen spoor trekken.

Doordat het doek transparant en open is verdampt het water wat zich eventueel tussen het glas en het doek bevindt zeer snel. Het wordt niet sterk vuil onder het doek en het doek krast volgens onze eigen bevindingen niet en klappert ook niet met veel wind. 

Nadelen

Als we al een nadeel zouden moeten benoemen is het het feit dat het product niet flexibel is. Dat wil zeggen je haalt het doek niet even snel van het dak af en er weer op bij een mindere dag. Het ligt semi permanent op het glazen of polycarbonaat dak voor zolang de hitte aanhoudt. Het is NIET elektrisch en of op een andere manier te bedienen. Om het doek aan te brengen moet je naast of boven het serre-dak kunnen komen.

Sommige mensen zeggen dat een doek direct op het glas of polycarbonaat het glas kan doen barsten en of krimpen in het geval van polycarbonaat, maar daar is ons in de vele gevallen dat we het doek toepassen -nog-niets van gebleken. We willen en kunnen ook niet uitsluiten dat een dergelijk effect kan ontstaan in sommige extreme gevallen en daarvoor raden we u aan om vooraf eerst informatie in te winnen bij de leverancier van het glas of de platen die u hier wellicht technisch uitsluitsel over kan geven. Hoeveel graden warmte een dergelijk doek kan geven in w situatie is voor ons ook niet aan te geven omdat dat van veel meer factoren afhankelijk is dan alleen de oppervlakte en soort dakbedekking en schaduwwerking.

Wat we wel weten is dat vrijwel zonder uitzondering iedere klant tot dusverre razend enthousiast is over deze relatief goedkope en effectieve oplossing!