Zonnedoeken.nl biedt de meest efficiënte zonwering voor uw serre of overkapping tegen een no nonsense prijs!

Een glazen serre is een prachtig bezit en een mooie aanvulling op uw woonkamer. Al bij het eerste zonnetje heerlijk relaxen. U voelt zich “buiten” maar bent toch binnen. De zon kan echter een behoorlijke spelbreker zijn. Eigenlijk kun je wel zeggen dat een serre zonder goede zonwering een stuk minder prettig is en zelfs een last kan worden door de enorme hitteontwikkeling die plaatsvindt onder het glas of polycarbonaat dak. Ook bezigheden zoals werken met een beeldscherm (i-pad, laptop, televisie) worden bijna onmogelijk door het felle licht iets waar veel mensen maar slecht tegen kunnen.

In principe bieden wij 3 oplossingen:

  1. MINI HARMONICADOEKEN PER VAK  De getoonde “mini harmonicadoeken” die exact op maat voor uw serre worden gefabriceerd door onze ervaren Nederlandse zeilmaker.  Mini harmonicadoeken eigenlijk voor elke sectie van uw serre die over speciale staaldraden lopen die mooi passen in uw interieur. Niet goedkoop maar een hele flexibele unieke oplossing. Geschikt voor houten serres met een behoorlijke ruimte op de balken onder het glas.
  2. EEN STRAK GESPANNEN DOEK ONDER HET GLAS Een strak doek dat u onder de de ribben plaatst. Soms niet mogelijk omdat er geen montagemogelijkheden zijn of omdat er spotjes in de ribben zijn geplaatst maar een functionele oplossing tegen de warmte en fel licht.
  3. EEN SCHADUWDOEK OP DE SERRE! Een uniek ontwikkelde oplossing is een op maat gemaakt doek dat op uw glazen dak kan worden geplaatst! Het grote voordeel is dat er niets gemonteerd hoeft te worden, niets te schroeven, niets te boren. Het doek ligt windvast op uw serre, klappert niet en is eenvoudig weer te verwijderen. Uw glazen dak kan ertegen, het doek kan er tegen, en ook u kunt er dan weer tegen! Lees hier meer over deze oplossing op maat

Bel ons voor meer informatie of vul het offerteformulier in.

GRATIS INMETEN Bij serres vanaf 12 m2

Prijsvoorbeelden ( Doek zelf kost t/m 15 m2  55,- per m2, 16 m2 tot 20 m2 45,- per m2, 21 m2 35,- per m2) Vanaf prijs
Serredak 500 cm breed en 300 cm diep, doek volledig omzoomd en voorzien van PP band en open zoom voorzijde 825,-
Kederprofiel aan de gevel in RAL kleur gespoten 5 meter a 12,50 62,50
RVS buis in open zoom waarmee doek kan worden afgespannen naar voorzijde a 17,50 per meter 87,50
Klein materiaal waaronder rvs schroeven en of popnagels, elasticords, montagedopen etc. 35,-
Montage afhankelijk van reistijd bijvoorbeeld  4 uur a 50,- (zelf monteren is ook mogelijk!) 200,-
Totaal 1210,- incl. btw

Jarenlang hebben we lopen zoeken naar een oplossing om de hitte uit onze glazen overkapping te houden. Destijds hebben we deze laten plaatsen voor 2500,- Dan ga je toch geen 5000,- betalen voor een groot en ingewikkeld elektrisch systeem op je dak? Hier waren we voor een kwart van de prijs geholpen!

Han Lichtenberg, Zwolle

Dit is een luxe variant van een wit laken op je glazen dak! Het ligt er prachtig op en het water gaat er gewoon doorheen, geen vieze boel meer maar voor een paar tientjes per jaar een hele effectieve oplossing!

Tessa de kok, Appingedam

Ik ben zelf helemaal niet handig maar zonnedoeken.nl kwam de serre inmeten en monteerde ook alles. De hitte uit mijn huis is nu eindelijk geregeld voor een prima prijs!

Lous Veenstra, Joure

Montage

Montage kan vrijwel op ieder type serre of overkapping plaatsvinden. Op glazen daken en Polycarbonaat daken. In de regel wordt eerst een caravanrails tegen de gevel of op de overkapping gemonteerd. In het doek bevindt zich bovenaan een pees waarmee het doek door de caravanrails geschoven wordt. De gehele bovenzijde is dan mooi gelijkmatig en sterk gefixeerd. Aan de onderzijde van het doek (aan de gootkant of tuinkant) wordt er een open zoom in het doek aangebracht. Door deze open zoom wordt een verzwaarde RVS buis gestoken waarmee het doek naar de voorzijde toe wordt afgespannen. Dat afspannen gebeurd met een veelheid aan beschikbare montagemiddelen zoals elasticords, spanhaken, beugels en opstaanders.

Zijn de uiteindes van de liggers tussen het glas of de platen scherp afgewerkt dan wordt er ook nog een buis over deze scherpe uiteinden gelegd die weer wordt gefixeerd met beugels of anderzijds. Dit om het doek niet te beschadigen.

Gebruik en onderhoud

Het doek wordt over het algemeen pas aangebracht als het hete zomerseizoen begint, midden Mei bijvoorbeeld. Het blijft vervolgens liggen tot eind Augustus waarna het weer wordt weggenomen en gereinigd. Het doek is eenvoudig te reinigen met een hogedrukspuit op de lage stand en water en groene zeep. Leg het droog weg en monteer het volgend seizoen weer! Het kan zeker 20 jaar meegaan want het doek is rot-, en schimmelvrij. Het water vervolgd gewoon zijn normale weg, het gaat door het doek heen via het glas naar de goot zoals altijd. Door het transparante doek verdampt enig water ook weer zeer snel wat zich tussen het doek en het glas bevindt. Van binnen naar buiten is er goed zicht.

Prijzen

Een doek op de serre is een maatwerkproduct. Het wordt zorgvuldig samengesteld uit de beste materialen en gaat zeker 20 jaar mee bij normaal gebruik. De prijs is afhankelijk va de oppervlakte van het dak maar ook van andere factoren zoals afwerking, vorm, eventuele uitsparingen voor openslaande ramen, dakdoorvoeren, etc. Als vuistregel kunt u 65,- per vierkante meter doek aanhouden voor de materialen. Montage verzorgen wij ook tegen de gebruikelijke 50,- loonkosten per uur. Reistijd wordt meegerekend. Voor de montage is in de regel een uur of twee benodigd op locatie maar kan soms langer duren door slechte bereikbaarheid, onvoorziene obstakels en mogelijke bevestigingswijzen. Ook moeten we op het dak kunnen komen en er op kunnen lopen eventueel met behulp van speciale hulpmiddelen.

Eigenschappen

Onze schaduwdoeken voor op de serre worden gemaakt van 280 grams HDPE materiaal. Hetzelfde materiaal wordt ook gebruikt voor sommige limonadeflessen (PET). Uit dit materiaal worden filamentdraden geperst waarmee een technisch breisel wordt geproduceerd. Deze open structuur zorgt voor een mix van eigenschappen zoals rot-, en schimmelvrij, zeer scheur sterk, UV bestendig, en een uitstekend doorzicht van binnen naar buiten. Ook blijft er ondanks de hoge mate van schaduwwerking (80-90% afhankelijk van de kleur), veel licht over onder het doek. Doordat de zonwering boven het glas en buiten plaatsvindt is het zeer effectief ook al is het materiaal niet 100% dicht. Het water kan er eenvoudigweg doorheen zijn normale weg vervolgen en gaat niet op het doek zijn eigen spoor trekken. Doordat het doek transparant en open is verdampt het water wat zich eventueel tussen het glas en het doek bevindt zeer snel. Het wordt niet sterk vuil onder het doek en het doek krast volgens onze eigen bevindingen niet en klappert ook niet met veel wind. 

Nadelen

Als we al een nadeel zouden moeten benoemen is het het feit dat het product niet flexibel is. Dat wil zeggen je haalt het doek er niet even snel van af en weer er op. Het ligt semi permanent op het glazen of polycarbonaat dak voor zolang de hitte aanhoudt. Het is NIET elektrisch en of op een andere manier te bedienen. Om het doek aan te brengen moet je op het serre-dak kunnen komen en voor ouderen of mensen slecht ter been is daarvoor dus hulp benodigd.  Sommige mensen zeggen dat een doek direct op het glas of polycarbonaat het glas kan doen barsten en of krimpen in het geval van polycarbonaat, maar daar is ons in de vele gevallen dat we het doek toepassen -nog-niets van gebleken. We willen en kunnen ook niet uitsluiten dat een dergelijk effect kan ontstaan in sommige extreme gevallen en daarvoor raden we u aan om vooraf eerst informatie in te winnen bij de leverancier van het glas of de platen die u hier wellicht technisch uitsluitsel over kan geven. Hoeveel graden warmte een dergelijk doek kan geven in w situatie is voor ons ook niet aan te geven omdat dat van veel meer factoren afhankelijk is dan alleen de oppervlakte en soort dakbedekking en schaduwwerking. Wat we wel weten is dat vrijwel zonder uitzondering iedere klant tot dusverre razend enthousiast is over deze relatief goedkope effectieve oplossing!