Schaduwdoeken action : Op sommige momenten in het seizoen verkoop Action ook schaduwdoeken als speciale aanbieding. Omdat het hier gaat om een tijdelijke actie en telkens wisselend assortiment kunnen we de kwaliteit niet beoordelen. Hou de site in de gaten is het enige wat we kunnen zeggen.

Schaduwdoeken huren: U kunt bij zonnedoeken.nl ook schaduwdoeken huren. Het betreft dan doeken die vanuit de webshop zijn teruggekomen wegens verkeerde maat of verkeerde kleur voor die klant. Vraag ernaar via ons email adres!

Schaduwdoeken met palen: Een schaduwdoek heeft een bepaalde vorm. Meestal een driehoek een vierkant of een rechthoek. Dat betekent dat er ook evenzoveel hoeken aan een schaduwdoek zitten. Sommige van die hoeken kunt u aan de gevel bevestigen met een zogenaamde keilbout of chemisch anker maar u kunt ook kiezen voor een paal of meerdere palen om uw schaduwdoek te plaatsen. Palen zijn er in veel verschillende uitvoeringen maar de belangrijkste verschillen zitten in het materiaal (hout, staal, rvs of aluminium) en of ze zijn weg te nemen of juist niet. Het probleem voor veel webshops is het verzenden van die palen. Een hardhouten paal van 9×9 cm (aanbevolen dikte) kan wel tot 50 kg wegen en heeft vaak een lengte van 300 cm of meer omdat er ook 80 cm in de grond verdwijnt. Dat is ontzettend kostbaar om te verzenden. Als zonnedoeken.nl zijn we dealer van de meest toonaangevende leveranciers op dit gebied en kunnen vrijwel alles leveren mits u bereidt bent het op te halen bij onze vestiging. Stuur ons een mailtje of bel en we helpen u graag aan de juiste producten!

Schaduwdoeken plaza: webwinkel in schaduwdoeken. Op de website kunnen we geen specifiek adres vinden. Dealer van de meest gangbare merken.

Schaduwdoeken terras: Schaduwdoeken zijn ideaal voor schaduw op uw terras. In tegenstelling tot parasols hebben schaduwdoeken geen voet en nemen daardoor geen kostbare ruimte in. Ook zijn ze (mits goed gemonteerd) veel beter bestand tegen wind en windvlagen. U kunt dus met een gerust hart van huis. Door de strakke lijnen zien ze er modern en trendy uit en er zijn steeds meer vormen en maten als standaardmaat verkrijgbaar. De maten zijn van oudsher gebaseerd op de gemiddelde breedte van een eengezinswoning (4-5 meter breed waardoor de eerste schaduwdoeken 360 cm breed werden aangeboden) wat later is bijgesteld naar bredere en grotere schaduwdoeken. Er zijn waterdichte en waterdoorlatende schaduwdoeken te koop maar u moet zich wel realiseren dat waterdicht een subjectief begrip is in dit geval. De meeste doeken worden immers gestikt en daardoor ontstaan vele kleine gaatjes in het doek waarop de meeste doeken doorlekken. Ze zouden goed getaped moeten worden en met speciale garens worden gestikt om dit te voorkomen maar dat is niet het geval bij de meeste gangbare merken. Overigens leveren we als zonnedoeken wel 100% waterdichte doeken die dan van een PVC doek worden gemaakt wordt hoog frequent wordt gelast. Het doek heeft de uiterlijke kenmerken van stof.

Schaduwdoeken tuin: Ideaal omdat een schaduwdoek geheel vrijstaand kan worden geplaatst. Een schaduwdoek kan zeer goed tegen wind en windvlagen en waait niet om of weg zoals bij een parasol wel kan gebeuren. Ook hoeft u een schaduwdoek niet te verzetten als de zon verandert van stand zoals bij een parasol omdat de nuttige oppervlakte vaak vele malen groter is. Dat scheelt een hoop gesleep met die zware parasolvoet! Pas wel op met BBQ-en onder een schaduwdoek want daar kan het materiaal niet altijd tegen.

Schaduwdoeken waterdicht: Er zijn waterdichte en waterdoorlatende schaduwdoeken te koop maar u moet zich wel realiseren dat waterdicht een subjectief begrip is in dit geval. De meeste doeken worden immers gestikt en daardoor ontstaan vele kleine gaatjes in het doek waarop de meeste doeken doorlekken. Ze zouden goed getaped moeten worden en met speciale garens worden gestikt om dit te voorkomen maar dat is niet het geval bij de meeste gangbare merken. Zie ook “hoe hoog moet ik een schaduwdoek ophangen?” Overigens leveren we als zonnedoeken wel 100% waterdichte doeken die dan van een PVC doek worden gemaakt wordt hoog frequent wordt gelast. Het doek heeft de uiterlijke kenmerken van stof.

Schaduwdoek driehoek: Een schaduwdoek driehoek moet u niet te klein kopen want de nuttige hoeveelheid schaduw valt bij een driehoek vaak nog al tegen. Zo krijgen wij veel schaduwdoeken 360 x 360 x 360 cm retour om deze reden. Kies hem dus vooral groter er zijn er ook van 4 meter en zelfs 5 meter. Onze ervaring met schaduwdoeken van 6 meter is ronduit slecht omdat die vrijwel niet strak te spannen zijn. Zie ook “doorhangen van een schaduwdoek”.

Schaduwdoek Gamma: Gamma verkoopt schaduwdoeken van de merken Handson en Livin’outdoor. Beide merken zijn huismerken van Gamma en Karwei en ook worden ze bij Fonq verkocht. Het betreft veelal licht uitgevoerde doeken van 200 gram per vierkante meter om zelfs minder. Mensen maken soms de fout om de montagemiddelen ook direct bij de bouwmarkt te betrekken. Deze zijn dan vaak niet van 314 of 316 ansi RVS maar verzinkt en voldoen niet aan langdurig gebruik voor buiten. Keilbouten gaan roesten en vormen een roestspoor op de muur na enkele jaren. Spandraden zien er gerafeld en dus slordig uit en heel geheel wordt al snel amateuristisch en rommelig.

Schaduwdoek Hornbach: Zie ook Gamma qua kwaliteit en uitvoering. Hier verkopen ze het merk “Floracord” wat we verder niet kunnen beoordelen. Als enige bieden ze ook grote elastieken aan om de schaduwdoeken mee op te hangen. Eigenlijk is er voor een elastiek maar één juiste afstand. te slap is niet goed en te strak ook niet. Dat maakt het geheel minder flexibel dan werken met spanners en kettingen. Starre verbindingen hebben sowieso onze voorkeur. Het liefst gezekerd.

Schaduwdoek Karwei: zie ook Gamma. Behoren tot dezelfde groep en voeren vrijwel zelfde assortiment in schaduwdoeken en bevestigingsmaterialen.

Schaduwdoek Nesling: Nederlandse pionier op het gebied van schaduwdoeken. Hier is het voor Nederland allemaal mee begonnen. Opgericht door Bert Oudenes en Margreet Hasling. De merknaam is een samenstelling van die twee namen. Inmiddels is het merk eigendom van Platinum BV te Breda.

Schaduwdoek Jysk: Ook hier vormen net als bij Action schaduwdoeken geen vast artikel maar een seizoen product. Dat heeft ongetwijfeld gevolgen voor de kennis over de producten, een advies over de montage en andere belangrijke zaken.

Schaduwdoeken voor balkon: Schaduwdoeken zijn bij uitstek geschikt voor balkons omdat ze zo goed tegen -harde- wind kunnen. Mits goed gemonteerd uiteraard. Met onze handige katrolsets kan een schaduwdoek voor op het balkon binnen enkele minuten worden aangehaakt en geplaatst. In onze maatwerk projecten maken we met grote regelmaat speciale palen die worden geïntegreerd in balkonhekken waardoor een solide constructie ontstaat. Ook hebben we veel ervaring met de wensen van bewoners en VVE’s en het samenbrengen van wensen met de eisen van de architect van een gebouw etc.

Schaduwdoeken op maat waterdicht: Er zijn waterdichte en waterdoorlatende schaduwdoeken te koop maar u moet zich wel realiseren dat waterdicht een subjectief begrip is in dit geval. De meeste doeken worden immers gestikt en daardoor ontstaan vele kleine gaatjes in het doek waarop de meeste doeken doorlekken. Ze zouden goed getaped moeten worden en met speciale garens worden gestikt om dit te voorkomen maar dat is niet het geval bij de meeste gangbare merken. Zie ook “hoe hoog moet ik een schaduwdoek ophangen?” Overigens leveren we als zonnedoeken wel 100% waterdichte doeken die dan van een PVC doek worden gemaakt wordt hoog frequent wordt gelast. Het doek heeft de uiterlijke kenmerken van stof.

Hoe hoog moet ik een schaduwdoek ophangen?: Besef in ieder geval dat de hoogte ook de plek van schaduw mede bepaalt. Des te hoger een doek hangt des te verder de schaduw wordt verlegd met uitzondering van de situatie waarop de zon loodrecht aan de hemel staat. Dat is rond 21 Juni 12.00 uur plaatselijke zonnetijd. Bij een waterdicht doek is de hoogte ook belangrijk omdat de regen veelal niet loodrecht naar beneden valt maar schuin inkomt. Des te hoger het schaduwdoek dan hangt hoe verder de regen kan komen. Kijk ook naar de doorloophoogte en hou bij de montage aan de gevel rekening met openslaande deuren en ramen. Die moeten er nog wel onderdoor kunnen!