Gemaakt van oersterk High Density Polyethyleen (HDPE/PET) dat vrijwel geen vocht opneemt en dus rot-, en schimmelvrij is. Daardoor kunnen de doeken uitstekend buiten gebruikt worden en gaan ze lang mee.

Het doek wordt niet geweven maar machinaal geknoopt (gebreid als een trui eigenlijk) en zijn zeer goed bestand tegen scheuren en trekken.

Aan het doek worden UV degradatie remmers toegevoegd zodat kwalitatief goed doek ook niet door het UV licht uiteen zal vallen. Dit is samen met de hoeveelheid gebruikt materiaal (285gr/m2) en de aangenaaide RVS driehoeksbeugels op elke hoek een belangrijke indicatie voor kwaliteit en een belangrijk verschil met schaduwdoeken van de Praxis, Gamma en Blokker!

schaduw doeken

Kies het juiste montage materiaal er direct bij!

Klik hier voor onze montage materialen

Waterdoorlatende schaduwdoeken  zijn verkrijgbaar als vierkant, rechthoek, driehoek en als 90 graden doek (geo-driehoek vorm).  Een 90 graden doek kan bijvoorbeeld handig zijn in een hoek van uw terras of met twee punten aan de gevel waardoor het derde punt met paal niet in de zichtlijn vanuit uw huis ligt maar in de border!

Schaduwdoeken zijn gemakkelijk te installeren en zijn in een mum van tijd weer te verwijderen. Zoek je nog meer flexibiliteit? Kijk dan eens bij de harmonicadoeken!

Veel gestelde vragen over waterdoorlatende schaduwdoeken:

Wanneer een waterdoorlatend schaduwdoek?

Een waterdoorlatend schaduwdoek is een goede keuze als u schaduw wilt op uw balkon of terras. Waterdoorlatende schaduwdoeken zijn enigszins transparant waardoor de warmte ook van onderen door het doek gaat. Het wordt onder een waterdoorlatend doek dus minder warm dan onder en waterafstotend schaduwdoek. Ook als het schaduwdoek op een winderige plaats komt te hangen is een waterdoorlatend schaduwdoek een goede keuze. Doordat het doek een open structuur heeft wordt de piekbelasting uit de wind gehaald.

Wordt het warmer onder een donker doek?

Nee, de schaduwwerking wordt bepaald door de hoeveelheid materiaal. Donkere kleuren absorberen wel meer de warmte maar die werking beperkt zich tot een paar cm onder en boven het schaduwdoek.

Wat geeft meer schaduw, een donker schaduwdoek of licht schaduwdoek?

Ook hiervoor geldt dat de schaduwwerking wordt bepaald door de hoeveelheid materiaal. Het aantal gram per vierkante meter.

Wat beschermt beter voor de schadelijke UV stralen? Een licht of donker schaduwdoek?

Over het algemeen kun je zeggen dat een lichtere kleur doek minder goed beschermt tegen UV straling dan een donkere kleur schaduwdoek. Dat komt doordat donkere doeken beter de straling absorberen. Gemiddeld loopt de bescherming op van 80% bij de lichtere kleuren tot 95% bij de zwaardere donkere schaduwdoeken. Ook de hoeveelheid materiaal speelt hierbij een rol.

Ik zie curves in het schaduwdoek waarom is dat?

Een goed schaduwdoek is hol of concaaf gesneden, de zogenaamde curves die u ook op de tekeningen ziet. Zonder die curves zou een schaduwdoek niet goed strak te spannen zijn. De curves zorgen ervoor dat de kracht van punt tot punt meer naar het midden van het schaduwdoek wordt gebracht. De curve is ongeveer 5-6% van de lengte van een zijde. Is het doek dus 400 cm lang gemeten van punt tot punt, dan is de curve 20-24 cm op het diepste punt.

Is dit een goed merk schaduwdoeken?

Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze merken op:

Welke maat moet ik kiezen?

Kijk voor meer informatie over de maten en de manier van bevestigen op onze keuzehulp:

Zit alles erbij wat ik nodig heb?

Bij het schaduwdoek zit nog geen bevestiging materiaal. Aan het doek zijn sterke RVS driehoeken genaaid maar omdat iedere situatie anders is dient u het overige montagemateriaal er nog zelf bij te kiezen. Doe dit direct bij de aanschaf van het schaduwdoek want hier vindt u het beste advies en de beste keuze in hoogwaardige materialen.  Verzinkte ogen in de muur gaan al snel roesten en dan krijgt u een lelijk roest-spoor op de gevel. Ook is het op den duur minder veilig door corrosie.

https://zonnedoeken.nl/product-categorie/montagematerialen/

naar de shop!
Prachtige lijnen van een strak gespannen schaduwdoek.
Los verkrijgbaar handige verstelplaat!
Handig: een schuifrail voor op de paal of muur!
nesling waterdoorlatende coolfit schaduwdoeken
Eindelijk verlost van die windgevoelige parasol met onhandige zware voet!