Zonwering en de VVE

In dit geval is de bestaande balustrade aangepast met hogere palen die een windscherm kunnen ondersteunen en tevens dienst doen als palen voor de twee aangebrachte schaduwdoeken. Uiteraard in dezelfde RAL kleur als voorheen!

“Ik zou graag een vorm van zonwering hebben op mijn balkon of dakterras maar ik mag -bijna- niets van de VVE.”

Gelukkig denken wij hierin graag met u mee en tot grote opluchting van de klanten is er dan toch vaak veel meer mogelijk dan in eerste instantie gedacht. Schaduwdoeken zijn immers snel weg te halen en vormen geen blijvende constructie. Ook kunnen we het doek soms zo installeren dat er van buiten het pand of van beneden geen zicht is op het schaduwdoek. 

In sommigen gevallen worden er staanders van de balustrade uitgenomen en verlengd tot een paal waaraan een schaduwdoek of schaduwdoeken kunnen worden bevestigd. Deze worden dan na verlenging gespoten in dezelfde RAL kleur als de rest van het hekwerk waardoor weer een mooi geheel ontstaat.

In andere gevallen monteren we aan de gevels onder de balustrade paalhouders die ook weer een paal kunnen bevatten. Deze kunnen vaak worden weggenomen.

In een enkel geval wordt gebruik gemaakt van zogenaamde ballastbakken die vermomd als plantenbak voldoende gewicht bevatten om een paal veilig te kunnen plaatsen. Zo wordt het aangename met het functionele verenigd en daar wordt De Vereniging dan ook weer vrolijk van.

Besluit u samen met andere bewoners tot een gezamenlijke aanpak? Laat ons u dan eerst adviseren over de mogelijkheden, de kosten en de manier waarop het in uw situatie zou kunnen door middel van beeldbellen of een afspraak op uw locatie.

Kijk voor voorbeelden van dakterras schaduwdoeken p onze portfolio pagina